VK behandlar inte personer på samma sätt

VK behandlar inte personer på samma sätt. Det blev en omedelbar nyhet att Ingemar Nyman hängdes ut som misstänkt för rattfylleri och idag som skyldig till detta. Idag hade man en artikel om att en kommunal chefstjänsteman för cirka en månad sedan hade åkt fast i en kontroll och hon hade en alholprocent på över 0,63 i blodet men erkände och fick ett strafföreläggande.

Men hennes namn offentliggjordes aldrig och vad är skillnaden mellan en kommunal chef och en politiker. Kvinnan fick var kvar trots 0,63, hon fick också hjälp av kommunen enligt regler som finns om arbetsmiljön. Nymans alkoholhalt var 0,27 och gränsen för rattfylla 0,2 alltså betydligt lägre. Vet inte om han erbjudits hjälp eller om Bjurholm inte har hjälp för politiker då en politiker inte är anställd. Nu är väl orsaken till att Nyman får gå att det är moderaterna själva som har en gräns för när man har betraktats som att man tappat förtroendet. Ja så blir det för är man anställd är inte rattfylla en saklig grund för uppsägning eller avsked.

När Jan Björinge som var stadsdirektör i Umeå åkte dit för fortkörning var det en enormt stor nyhet i VK. Jag vet inte varför man gör på detta sätt och jag är säker på att det är fler som kört för fort men inte löpt gatlopp i VK och någon nyhet är väl tveksamt.

Vi var igår och såg After Daks avskedsföreställning och jag tror att de allra flesta som var där tyckte det var bra. Såg också att VK,s Lars Böhlin var där och har läst hans recension och han hade inte samma uppfattning som publiken. Vilken tur att publiken får ha en egen uppfattning och att journalister inte är de som bestämmer vad vi får tycka och det gäller inte bara vad de skriver inom kulturområdet. Vi som betalade tro jag tycker att föreställningen var värt priset

GÅ PÅ UMÅKER FINA TÄVLINGAR OCH V75.

6 kommentarer

  1. Karl Gustav Qvarfordt

    BROTT OCH STRAFF en fråga om hur opinionens vindar blåser ……?
    Idag är det tydligen OK att kritisera och publicera personliga uppgifter om personer som är, eller ha varit verksamma längst ut till höger.

    Men tänk om pendeln svänger och ett parti som ratats och hatats i över tio år blir största parti och då skulle stänga ute vänsterradikala grupper och misshagliga gröngölingar från att föra ut sina åsikter och hudflängas i den ”nya pressen” med namn, var de bor för anklagelser de INTE ännu dömts för …..?

    KGQ

  2. Mattias lindgren

    Hej.
    Har följt din blogg fram och tillbaka. Måste säga att jag är imponerad av dina iaktagelser! Otroligt snyggt! Har sjäv indirekt varit ”utsatt” av vk’s tyck å tänk. Efter de så läser man vk på ett helt annat sätt!! Enda orsaken till att jag går till http://www.vk.se är för att se vad du har för läsvärt!
    Ha en bra dag!!

    // Mattias Lindgren

  3. Hans Forsberg

    Appropå behandlas lika
    För att om möjligt vidga perspektivet rekommenderas läsning av Sverker Gustavssons debattartikel i DN idag ”Den fantasilösa ekonomismen har undergrävt demokratin”

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det vet jag inte men om polisen säger att du ska ta blodprov måste du väl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.