När räntorna stiger minskar skatteintäkterna

Stiger räntorna med det dubbla blir det dyrt. Det är staten som lida för detta då ränteavdragen stiger mycket och då kommer det in mindre skatt till välfärden. De som får de största skattesänkningar på grund av detta är de som har de största skulderna och det är de som har det sämst som har har störst behov av det som inbetalas i skatt. Ska inte ränteavdragen fasas bort för bland annat bostäder?

Välfärd kostar pengar men det verkar inte alliansen tro för de säger inte varifrån de ska ta pengarna till det de vill göra men som de inte gjorde när de styrde. Några exempel som de säger mer pengar till sjukvård, militären, fler poliser, fler lärare och många fler saker som de ska klara med mindre pengar dvs lägre skatter. Jag tycker det är kvalificerat skitprat.

2 kommentarer

  1. Olle

    Jo det är rätt och riktigt ,tyvärr så har de flesta belånat sig över sin betalningsförmåga som köpt villor i Städerna. Det har nog fungerat med det låga ränteläge som varit historiskt de senaste åren.Tyvärr kommer nog verkligheten snart ikapp många av dessa stackare som överbelånat sig. Det har vad jag tror nästan varit mode i att köpa hus dyrt. Har hört personer på min arbetsplats som suttit och snackat om vad de gett för husen, många av dessa har inte ens råd att amortera utan betalar bara ränta. Mina barn har bott hemma till 24 år och har gnetat ihop nästan 1 miljon var sig innan de flyttat ut och ansett sig själva vara mogna att köpa ett hus. De har många intressen men inte spenderat sina sparpengar på senaste mobilen inte bränt allt de har på krogen. Tråkigt tycker många men vilken start i livet med sparade pengar och inställningen att allt ska köpas kontant inte på kredit. Bostadsbubblan spricker nog inom ett år i takt med nybyggnation av bostäder ökar,då tror jag inte att statens förlorade skatteintäckter i form av räntebidrag är största problemet utan de kostnader för människor som kommer att gå i konkurs på grund av sina överbelånade fastigheter som de måste sälja till underpris.

  2. Michael Rönnlund

    Dessutom går 85% av alla ränteavdrag på bostäder till rika villa- och bostadsrättsägare.

    Det är istället de 20-30 procenten av hushållen med starkast ekonomi som tar hem väldigt mycket av miljarderna. Slår man ut pengarna visar SVT:s genomgång att 85 procent av miljarderna går till den rikare hälften av alla hushåll. Den svagare hälften får bara 15 procent.

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>