Så var det detta med vinster i välfärden

Så var det detta med vinster i välfärden. Jag har inte varit emot att kommunerna får lägga ut delar av välfärdstjänsterna på anbud där man ställer krav på innehållet. Däremot har jag inte gillat friskolesystemet och dess utformning och det varit bättre med anbudsförfarande där kommunerna som betalar har haft rätt att kontrollera att man får levererat det man beställt. När det gäller friskolorna är det skolinspektionen som har det ansvaret. De svenska friskolorna har ökat utdelningen med 50 procent det senaste räkenskapsåret. Det visar en granskning av 417 företag med tillstånd att bedriva skolverksamhet som DI har gjort.

Engelska skolan har exempelvis lämnat en utdelning på 45,7 miljoner kronor. Familjen Sehers skolföretag Kitas, som driver tre gymnasieskolor i Göteborg, tog ut 13 miljoner i utdelning. Academedia lämnar däremot ingen utdelning trots ett starkt resultat, skriver tidningen. Jag är helt säker på att de stora vinsterna beror på att gjort verksamheten billigare än vad kommunerna tvingas göra. Tar exempel och det gäller biblioteken och gymnastikhallar. De friskolor som har haft yrkesprogram har brister på många områden som med platser ute på företagen.Jag antar också det var därför mitt parti ville börja med friskolorna

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>