Donald Trump skapar oro i mellanöstern

Donald Trump ökar oron i Mellanöstern. Det har han gjort genom att ifrågasätt det avtal som USA har med Iran om kärnenergin. Det är självklart att Iran svarar på detta och de använder samma taktik som andra öänder gjort. De svarar med samma mynt. Iran har genomfört ett test med en medeldistansrobot, uppger statlig media enligt AFP.

Testet kommer kort efter att USA:s president Donald Trump kritiserat det internationella kärnenergiavtalet som underteckandes 2015. Trumps hårda retorik under sitt tal till FN:s generalförsamling har lett till spekulationer om att USA är berett att säga upp avtalet. Irans uppgörelse med västvärlden om landets atomprogram tillåter robotsatsningar från Irans sida, om de inte bär kärnvapen. Det tror jag inte att Trump fattat.

Irans provskjutning av en medeldistansrobot kommer bara dagar Donald Trumps hårda utfall mot landet.
Statlig tv visar bilder på uppskjutningen av en flygande Khoramshahr-robot. En ny robottyp som visades upp för första gången under en militärparad under fredagen.
Ni får tycka vad ni vill, vi kommer att stärka vår militära förmåga, sade president Hassan Rohani i ett tal i samband med paraden som hölls på årsdagen av krigsutbrottet mot Irak 1980. Han lovade också uttryckligen att Iran ska fortsätta med kontroversiella ingripanden i andra länder. Donald Trump håller på med att skapa oro som gör att vi kan komma närmare och närmare ett atomkrig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.