Trump har mycket stora problem med att bli av med Obama Care och det är bra

Donald Trump har stora problem med Obama Care. Den republikanske senatorn John McCain kommer inte att lägga sin röst på Republikanernas senaste förslag i senaten om en ny sjukvårdsreform, skriver flera medier. Det är helt självklart ett hårt slag mot president Donald Trumps planer på att göra om sjukförsäkringssystemet och ersätta Obamacare.

McCain säger i ett uttalande att han inte med gott samvete kan rösta för förslaget som går under namnet Graham-Cassidy. Bland annat menar han att det är okänt hur mycket förslaget skulle kosta, hur det skulle påverka försäkringspremierna och hur förslaget kommer att gynna eller slå mot befolkningen. Den 81-åriga senatorn väckte stor uppmärksamhet när han i somras fällde ett tidigare republikanskt förslag till en ny sjukvårdsreform. Han kommer säkert att lyckas även nu, men det visat även på den spricka som finns bland hans eget pari republikanerna

Men det finns redan nu fler som är emot och bland annat Kentuckysenatorn Rand Paul som vägrar ställa sig bakom det senaste förslaget till en ny hälsoreform som ska ersätta Obamacare. Beslutet har väckt president Donald Trumps vrede. På Twitter rasar han mot senatorn och skriver att Paul och alla andra som röstar emot förslaget för alltid kommer att bli ihågkomna som republikaner ”som räddade Obamacare”. Återigen visar denna Donald Trump att han tror att han själv vet bäst i varje läge och det gör han inte men det är nog omöjligt att få in detta i skallen som inte förstår.

Paul hävdar att förslaget i allt för stor utsträckning lämnar Obamacare intakt. ”Jag låter mig inte mutas eller mobbas”, skriver senatorn på Twitter efter Trumps angrepp. Till AP säger Paul att han inte blivit förnärmad.
”Jag är en stor pojke” sa han. Jag är säker på att detta kan bli slutet för USA som någon litar på när jag säger slutet beror det på allt den mannen gör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.