Hur kommer det att gå med Brexit förhandlingarna ?

Brexit förhandlingar vart kommer de att leda. Artigt men utan förpliktelser. Så betecknar brittiska kommentatorer Theresa Mays linjetal om brexit i Florens på fredagskvällen. ”Det kommer förmodligen inte att räcka för att låsa upp de låsta brexitförhandlingarna. Och hennes vision för den framtida relationen mellan EU och Storbritannien kommer inte att fungera heller”, skriver Financial Times Wolfgang Münchau i en analys.

DI:s Viktor Munkhammar noterar att bristen på detaljer i Mays tal innebär att ”det fortfarande är rejäl uppförsbacke” i förhandlingarna. The Guardians John Redwood är dock mer positiv och kallar Mays insats för ett ”modigt och positivt tal i ansiktet på ett EU som saknar plan”. Han konstaterar att May upprepade att inget avtal är bättre än ett dåligt avtal.
”Det sätter Storbritannien i en stark position under förhandlingarna, skriver han”. Jag tror att om inte förhandlingar kan visa på att Europa ändå kan hålla ihop kommer att leda till en ekonomisk oro kanske i hela världen tillsammans med det som sker i Asien

Storbritannien är, i motsats till Theresa Mays besked under sitt brexittal på fredagskvällen, inte redo att betala för tillgång till EU:s gemensamma marknad under en övergångsperiod efter brexit. Den rapporten kommer från Reuters med hänvisning till en icke namngiven regeringskälla. Efter anförandet sa Reuters källa att premiärministerns besked om att landet ska stå för sina åtaganden endast avsåg specifika program under övergångsperioden, skriver Direkt.

Lägg papperen på bordet och låt medborgarna i Europa få veta vad som sker. Det här ingenting för ett slutet EU. I storbritannien spekuleras även vem som kommer att efterträda May.
Storbritanniens finansminister Philip Hammond vägrar svara på om han tycker att Theresa May ska leda Torypartiet i nästa valrörelse. Tidningen The Telegraph frågade Hammond fyra gånger under en intervju men fick inget klart och tydligt svar.
”Jag kommer inte ge mig in i en diskussion om ledarskapet i de konservativa. Theresa May har varit tydlig med att hon har ett jobb att göra, och jag står bakom henne till 100 procent i det, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.