Var DN,s avslöjande en riktig tidningsanka

Jag tror faktiskt det när jag läste en artikel i Omni där man förnekar outsorcing av känsligt material från regeringskansliet. Vad visar detta på är dålig journalistik om detta nu stämmer. Alla media som citerat detta ska stå i skamfrån och det ska även den kristdemokrat som omedelbart han läst DN. Så här ser artikeln från Omni ut.

● OUTSOURCINGEN PÅ REGERINGSKANSLIET Regeringskansliet utvecklar nu sin syn på Dagens Nyheters artiklar om att delar av it-systemet outsourcats på ett sätt som kan innebära lagbrott.

Ari Stenman, säkerhetschef på regeringskansliet, säger till SVT Nyheter att ”nätverksstrukturen inte har outsourcats” och att leverantören inte har tillgång till it-miljön. Enligt Stenman gör man bedömningen att uppgifterna inte rör rikets säkerhet.
– De har inga it-konton, behörigheter och deras arbete sker under övervakning.
I sin rapportering skrev DN att säkerhetsskyddsavtal saknas, vilket Stenman hävdar inte krävs eftersom informationen som hanteras inte är tillräckligt känslig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>