Demokraterna vann två guvenörsval

Demokraterna vann två guvenörsval. Republikanerna förlorade de två viktiga guvernörsvalen förra veckan. I Virginia vann viceguvernören demokraten Ralph Northam mot den republikanske kandidaten Ed Gillespie  och genast tog president Donald Trump avstånd från den senare. I Omni skriver man följande

I en analys skriver Washington Posts Philip Bump att Trump förvärrar situationen när han på Twitter skriver att Gillespie inte har anammat mig eller det jag står för .
Det visar ännu en gång att han inte är lojal med sina politiska bundsförvanter , skriver Bump, som noterar att Trump tidigare har raderat stöd till kandidater som är på väg att förlora val.

New York Times Michael Tackett skriver i en analys att just Trumpismen  invandringskritiken och smutskastningen av meningsmotståndare  var en illasittande kostym  för just Gillespie.
Det blev en sorts Trumpism utan Trump , eftersom Gillespie tidigare hade distanserat sig från Trump. Herr Gilliespie försökte bedriva valrörelsen genom att omfamna några av de mest splittrande elementen i president Trumps agenda, medan han behandlade honom som Voldemort och för det mesta vägrade att uttala hans namn. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.