Hot mot politiker anmäls för lite

Hot mot politiker anmäls för lite. Jag tror att det vore hälsosamt om vi anmälde de hot man utsätts för då kommer hoten på bloggen att minska. När man får en kommer så ser man i alla fall vad den som kommenterar heter och vilket IP nummer de har. Värst har det varit för mig när jag varit ute i kampen mot narkotika. Då har jag sett att det kommit från samma IP nummer men med olika namn. Ett sätt som skulle göra att hoten minskade vore om VK helt enkelt tog bloggkommentarerna. Vk tar inte ett ansvar som ansvarig utgivare över bloggarna och det blir den som äger bloggen och lägger ut kommentaren som är ansvarig utgivare. Därför brukar vara försiktig att lägga ut kommentarer. Bäst vore som sagt att de tar bort kommentarerna då skulle VK bidra till att hoten minskar

2 kommentarer

  1. Olles brorsa

    Jag har skickat nedanstående kommentar till Anders Forss, och skickar den även till dig, eftersom samma fråga kommer upp.

    ”Om något bevisar att Anders Forss är helt olämplig som politiker i ett demokratiskt land, så är det just det här inlägget, där Forss både begår ett brott (olaga hot) mot medtävlare inom sitt eget parti om politiska uppdrag, och dels avslöjar att han använder olaglig programvara för att koppla IP-adresser till fysiska personer. Du har i svensk introducerat metoder i svensk politik, som bara förekommer i diktaturer och halvdemokratier såsom Ryssland, Turkiet och Malaysia, vars autoritära ledare dr Tun, du ständigt framhåller som ditt politiska föredöme. ”

    Om du har utsatts för grova hot genom bloggkommentarer, ska du anmäla det till polisen, som har befogenhet att spåra avsändaren via IP-nummer vid misstanke om grov brottslighet. Inte ens banker, som misstänker att de utnyttjas för penningtvätt och skatteflykt, har rätt att göra detta. De måste också gå genom polisen. Hur Forss har fått tag i denna programvara är en gåta. Den är i vart fall olaglig i Sverige, men kan förstås vara användbar av mindre nogräknade politiker för att tysta kritiker.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Den som skriver en kommentar till den som äger bloggen ser man alltid IP numret och ett namn på som den som du sätter dit själv. Man ser också den mailadress som mailen kommer ifrån. Men tyvärr går det att skriva en falsk mailadress

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.