Datorer tar över ansökningar om försörjningsstöd

Datorer tar över ansökningar om försörjningsstöd. Det har gjorts i Trelleborgs kommun i fjol. Resultatet var mycket positivt då fler personer gick från bidrag till jobb rapporterar Ekot.

I stället för handläggare har man infört ett automatiserat system som kopplat upp sig mot Skatteverket och Arbetsförmedlingen och tagit reda på om en person har rätt till bidrag.

Då har man kunnat minska antalet handläggare och anställa fler som hjälper bidragstagare att komma i arbete. Förra året gick 450 trelleborgare från bidrag till jobb, att jämföra med 168 för fem år sedan. Det är ju ett bra sätt att ompröva gamla system och ta hjälp av ny teknik. Det här var en bra rationalisering. Jag hoppas att du Andreas Lundgren tittar på detta för det är bra om man får fler i jobb om man flyttar om folk från administration till en verkstad

2 kommentarer

  1. Andreas Lundgren

    Hej Lennart, vi har haft Trelleborgs kommun här på en hel studiedag under 2017 och är medveten om hur de jobbar. Det är 2-3 kommuner i Sverige som arbetar digitalt och det finns mycket intressant i detta att fundera vidare kring.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Kör och testa man måste se tekniken som hjälpmedel för den ger pengar till andra saker som i Helsongborg. Man behöver inte utreda hur länge som helst. Jag har alltid trott på utvecklingen men vi i Sverige har kommit till en punkt där motståndaren so vill minst blir vinnare. Det är ett så d helvete vi hamnat. Det är en djävla massa interna möten där man ska diskutera ihop sig och då är det lltid den som vill minst som vinner. Nu i tekniksamhället gäller det att fatta beslut om man vill vara med in i framtiden i den era som kallas tekniksamhället. Diskussionssamhället kallas kunskapssamhället och där kommer man aldrig till skott utan ska diskutera och diskutera tills alla blir nöjda. VinnRe blir de som vill mimst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>