Världen blir fattigare och fattigare

Världen blir fattigare och fattigare. Det innebär samtidigt att de rikare blir rikare och rikare. 2017 fick de som är allra rikast den största delen av tillväxtkakan. Ändå är det dem som klagar mest på skatterna och inte minst i USA.

Det är obegripligt hur dessa agerar och Donald Trump är bara ett exempel. Samtidigt blev det ingen ökning alls hos den fattiga halvan av befolkningens samlade förmögenhet.
Tittar man till den totala förmögenshetstillväxten i världen 2017 ser det fruktansvärt illa ut för 82 % gick till den rikaste procenten. Det kan inte fortsätta den vägen för då kommer vi att leva i en mycket orolig värd där våld och droger kommer att råda och det problemet löses inte genom fler poliser och hårdare straff.

5 kommentarer

 1. os

  Trodde fattigdomen minskade i världen. Det har ju i alla fall varit en markant minskning fram till åtminstone 2015. Vilken källa ser du på?
  Håller helt med om att skatterna i Usa är helt obegripliga.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Den ökar hela tiden och det blir så när några få är de enda som blir rikare

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag skrev om förmögenhetsfördelningen och var den hamnar. Siffrorna jag skrev är sanna. Jag läser inte och ger till Oxfam mera efter hur de betett sig i olika länder. Sexofredanden mm

 2. Krister

  Hej. Om du nu inte litar på Oxfam så kanske du litar mer på den briljante, numera tyvärr avlidne, professorn Hans Rosling. Följ gärna länken här https://www.youtube.com/watch?v=GwmKc5mxwmA och se honom läxa upp en dansk journalist som också missuppfattat kunskapen om världens fattigdom. Fast du kanske inte litar på honom heller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>