Tala om såpa runt Donald Trump

Tala om såpa runt Donald Trump. Jag har samlat 5 olika artiklar från Sajten Omni som hänt runt Trump det senaste dygnet och det handlar om olika saker, men det finns flera. Man undrar om det inte kommer att hända allvarligare saker innan vi ser slutet av detta. Så här ser artiklarna o Omni ordagrant

%Ï RYSSKONTAKTERNA Donald Trump hyllade i går beslutet att avskeda FBI:s vicechef Andrew McCabe och menade att det markerade en bra dag för demokratin . Senare gick han till en ny attack mot medierna, ryssutredningen och FBI. Trumpkampanjen var inte i maskopi med Ryssland. Som många nu får reda på, förekom i stället ofattbara läckor, lögner och korruption på det högsta nivåerna inom FBI, och justitie- och utrikesdepartementen , twittrar Trump.

Bedömare har kallat petningen av McCaeb som ett farligt försök  att underminera FBI och särskilde åklagaren Robert Muellers utredning. Inte minst eftersom han kan komma att användas som ett nyckelvittne i ryssutredningen. En källa med insyn i saken uppger att McCabe har fört detaljerade anteckningar över sina egna och förre FBI-chefen James Comeys alla kontakter med Trump.

Trumps personlige advokat hoppas nu att landets biträdande justitieminister Rod Rosenstein följer sin chef justitieminister Jeff Sessions modiga och briljanta exempel  med McCabe och avslutar Muellers utredning.

%Ï TRUMPS TEAM Den särskilde åklagaren Robert Muellers medarbetare i Rysslandsutredningen har intervjuat den sparkade vice FBI-chefen Andrew McCabe, uppger en källa med insyn för CNN. Han ska ha fått frågor om hur det gick till när den tidigare FBI-chefen James Comey fick sparken förra våren. Källan har inte berättat när mötet ska ha skett.Tidigare har flera medier rapporterat att anteckningar som McCabe gjort efter samtal med president Donald Trump har lämnats över till Muellers team.

Enligt CNN ser FBI anteckningarna som ett sätt att underbygga uppgifter från Comey. McCabe har tidigare sagt att han hade tre möten och ett telefonsamtal med president Trump i maj förra året, en period då McCabe var tillförordnad FBI-chef.

Axios skriver att Mueller vill veta vad Trump haft för avsikt med att sparka Comey  något som har en central roll i Rysslandsutredningen.

%Ï TRUMPS TEAM Den demokratiske ledamoten Mark Pocan erbjuder den sparkade vice FBI-chefen Andrew McCabe ett jobb, skriver The Hill. Beslutet kom två dagar före han var kvalificerad att få full pension från justitiedepartementet. Andrew, ring mig. Jag kan behöva en bra tvådagarsrapport om de största brottsfamiljerna i Washington DC , skriver Pocan på Twitter.

Erbjudandet kommer efter medieuppgifter om att McCabe ändå kan kvalificera sig för pensionen om han anställs av en kongressledamot.

%Ï TRUMPS TEAM Ett ordkrig har brutit ut på Twitter efter den amerikanske justitieministerns beslut att sparka FBI:s vicechef Andrew McCabe. President Donald Trump hyllar beslutet, medan tidigare FBI-chefen James Comey  som sparkades av Trump i maj förra året  antyder avslöjanden i frågan i sin kommande bok.

Herr president, det amerikanska folket kommer inom kort att få höra min version av historien. Då kan de själva fälla sin dom över vem som är hedervärd och vem som inte är det , twittrar Comey. James Comey skriver på en bok om sin FBI-tid som väntas ges ut i mitten av april.

%Ï TRUMPS TEAM Den sparkade vice FBI-chefen Andrew McCabe hade egna minnesanteckningar om president Donald Trump, rapporterar AP och hänvisar till en källa med insyn. Enligt källan liknar dessa de minnesanteckningar som tidigare FBI-chefen James Comey  som sparkades i maj  hade. Comeys anteckningar innehöll detaljerade beskrivningar om vad som sades i möten eller under telefonsamtal mellan honom och Trump. Dessa skrev han ner eftersom det som sagts gjorde honom nervös.

Anteckningarna ska nu ha överlämnats till den särskilde åklagaren Robert Mueller som utreder Rysslands försök att påverka det amerikanska presidentvalet, uppger en källa för CNN.
Slut citat från Omni. Visst måste ni hålla med att det är en riktig triller och vad slutet blir kommer nog att ta lite tid. Trump är nog en man som kan se till att alla dokument kan försvinna. Jag är säker på att de som avslöjar saker gör det med risk för sina liv

2 kommentarer

  1. johansson

    Du har haft fel om Trump hela tiden, du var övertygad om att han inte skulle bli president men det blev han vilket var ganska självklart, jag har varit tveksam till att han kommer att bli omvald tidigare men nu är jag övertygad om att han blir det eftersom jag har väldigt bra kännedom om Usa, 20 års arbete där tror jag räcker. Jag hämtar inte mina åsikter från Omni utan från mina personliga kontakter som jag har kvar där

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du har rätt i en sak och det är att han blev vald till president. Men han fick dock inte flest röster vilket jag tycker är ett märkligt valsystem när man dka välja en person. Jag trodde att befolkningen i USA hade mer att tänka med. Omni tycker jag är bra då de sammanställer nyheter på ett kortare särr än alla andra media och vill man läsa mer är det bara att gå till den artikel man hänvisar till. Vi får ju se om Trump kommer att sitta perioden ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.