Svenska är en förutsättning för integration

Svenska är en förutsättning för integration. Vi har från Socialdemokraterna förslag på hur vi bättre ska lyckas med integrationen. Vi säger att  Svenska språket är centralt för en lyckad integration i samhället och för individens möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden. Får man inget jobb för att man inte kan svenska så är det svenska man behöver lära sig. För den som får försörjningsstöd och bedöms vara i behov av språkutbildning för att komma i arbeteär det därför språkstudier som ska gälla. ( (Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. Tillsammans kan vi bryta segregationen och möta de utmaningar vi står inför. ( (Vi har alltid ställttydliga krav på varje människa att göra vad den kan för att komma iarbete  alla som kan jobba ska jobba. I den svenska modellen står

3 kommentarer

  1. Hazze

    Hej Lennart! Du skriver: ”Får man inget jobb för att man inte kan svenska så är det svenska man behöver lära sig.” Arbete är inget man ”får” man behöver vara aktiv att söka arbete. Problemet är att de flesta som inte kan Svenska helt klart kan leva på de olika bidrag de får alldeles utmärkt. Minska alla bidrag och gör som vårt grannland söderut: Danmark. Kräv MER av alla som vill göra rätt för sig. Tycker att lära sig Svenska, och följa de lagar som Sverige har borde vara prio ETT. Då blir Sverige tryggare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>