Det är rätt att strama åt arbetskraftsinvandringen

Det är rätt att strama åt arbetskraftsinvandringen. Jobb med låga kvalitetskrav måste man ta tillvara de som står utanför arbetsmarknaden. Det är klart att många som står utanför klarar de jobben.

Socialdemokraterna har inlett lanseringen av det största trygghetsprogrammet i modern tid. Sverige ska bli tryggare  med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Den svenska modellen ska utvecklas med mer ordning och reda på arbetsmarknaden.

Jobb med låga kvalifikationskrav, som kräver kort eller ingen utbildning, ska gå till arbetslösa personer i Sverige. Behovet på arbetsmarknaden ska styra och arbetskraftsinvandring ska bara tillåtas när det inte går att hitta rätt personer i Sverige.

Förslaget i korthet:
I stället för dagens system vill vi införa en prövning av behovet på arbetsmarknaden.

Vi vill öka trycket på oseriösa arbetsgivare med tuffare förhandskontroller av företag som ansöker om tillstånd för arbetskraftsinvandring och en straffsanktionerad anmälningsskyldighet för arbetsgivare som ändrar anställningsvillkor.

Arbetstagare som utnyttjas eller drabbas av att arbetsgivare missköter sig ska ha rätt till skadestånd.

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Arbetskraftsinvandring från Irak toppar listorna till personliga assistenter, vilket konstaterats ofta vara kriminellas födkrok. En mångårig bedrägeriboom med offentliga medel som har tillåtits pågå. Inte en dag för sent…!

    Enligt LO-ekonomen Torbjörn Hållö är arbetskraftsinvandring till yrken utan brist 40 procent. Under 2017 gavs nya tillstånd för arbetskraftsinvandring till 781 köksbiträden, 137 tidningsbud, 513 städservice och 268 personliga assistenter, skriver han på Twitter.
    De som toppar personliga assistentlistan är personer från Irak.
    – Man skickar funktionsnedsatta till Sverige som ankare för arbetskraftsinvandring av personliga assistenter, skriver Torbjörn Hållö.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vistt har många av dessa jobb kunnat skötas av arbetslösa Svenskar. Varifrån har du fått uppgiften. Det här är att gåtillbaka till en gammal S politik. Nuvarande regler är från en tid när alliansen gjorde upp med Miljöpartiet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.