Anders Borg vill att M regerar ihop med S

Anders Borg vill att M regerar ihop med S. Anders Borg är orolig för framtiden på flera sätt. Dels för att han är rädd för att bostadsbubblan kommer att spricka. Han har också flera motiv till detta. Förre finansministern Anders Borg (M) vill ha en koalitionsregering mellan Moderaterna och Socialdemokraterna efter valet i höst. Borg tror att det blir två jämnstora block och att Sverigedemokraterna får
strax under 20 procent.

Då blir det svårt att bilda en
majoritetsregering. Jag tror att det bästa, inte mest sannolika, vore en bred koalitionsregering som inkluderar både M och S,säger Borg till SvD.

Han tror att en minoritetsregering riskerar att bli handlingsförlamad. Han tror att båda partierna är beredda att ta ansvar för landet

Tilläggas kan att även Göran Persson har uttalat samma sak.

2 kommentarer

 1. MS

  Lennart, du har i mina ögon betraktats som en kompetent, ärlig och rättvis politiker som med framgång i ledande position har utvecklat Umeå på ett öppet, just och framgångsrikt sätt.
  Men vad händer nu inom kommunens dolda väggar. Jag följer Jan Hägglunds blogg och blir då mycket bekymrad hur man tydligen på ett omänskligt och egenmäktigt sätt beslutat om avstängningen av ekonomi -och budgetchefen från sina tjänster.
  Jag har vid två tillfällen begärt en kommentar från Hans Lindbergs, på hans blogg. Han har dock bemött mig med kompakt tystnad. Jag anser mig ha rätt som medborgare och en av Hans Lindbergs ”arbetsgivare” att han bemödar sig att kommentera vad som händer och vad som sker med chefer och personal inom ekonomi -och budgetavdelningen.
  Jag hoppas att du Lennart fortfarande är respekterad inom partiet och kan förmå Hans Lindberg att ta bladet ur munnen och till oss ”arbetsgivare” ger en rak, sann och tydlig information vad som ligger bakom avstängningen av Ekonomi -och budgetchefen. Utebliven information är som du vet grogrund för spekulationer. Här ute i verkligheten är frågorna många och uttrycket ”mörkläggning” förekommer ofta. Hans Lindberg kommer att förminska sin förmåga och respekt som ledare och kommunalråd om han inte nu, innan valet, träder fram.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Tack för det. Det är en arbetsmiljöfråga och ansvariga är tjänstemännens och då kan i te politiken gå in. Vi hade ett ärende där V,s gruppledare kränkt personal på ekonomikontoret. Då är det inte något för tjänstemännen utan för politiken själva. Vi i poltiken insåg att det var kränkningar och tog fram åtgärder men V ställde inte ipp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>