Nu ska mark planeras i Hörnefors

Nu ska mark planeras i Hörnefors. Det innebär att man ska göra en detaljplan så det ska bli möjligt att bygga bostäder där. Så här säger man i ett pressmeddelande.
Kommunen inleder nu planläggning av ett centralt område i Hörnefors. Syftet är att skapa förutsättningar för bostäder.

Hörnefors församling har kontaktat Umeå kommun i syfte att planlägga delar av sin fastighet. Norr om församlingens mark ligger en fastighet som ägs av Umeå kommun. Området  ligger väldigt centralt och lättillgängligt till och ett samlat grepp kan skapa förutsättningar för en god planering av området.

 Det är mycket positivt att aktörer vill satsa och bygga bostäder i kommundelarna där behovet är stort. Här handlar det dessutom om utveckling av Hörnefors kommundelscentrum och uppemot 40-50 lägenheter, säger Mikael Berglund (S) byggnadsnämndens ordförande. 

Frågor att lösa

I området ligger flera huvudledningar som kan vara väldigt kostsamma att flytta. Majoriteten av ledningarna ska i största möjliga mån ligga kvar så att kostnaderna för exploateringen kan hållas nere.

I den fördjupade översiktsplanen för Hörnefors är området planlagt för allmänt ändamål. Öster om planområdet rinner Hörnån som är ett strandskyddat vattendrag. Hur bebyggelsen förhåller sig till strandskyddet ska hanteras i det kommande planarbetet. Hörnefors prästgård en utpekad kulturmiljö vilket man också ska ta hänsyn till i planarbetet.

Detaljplanen beräknas antas fjärde kvartalet 2020 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.