Donald Trump fick backa om att skilja barnen från föräldrarna

Donald Trump fick backa om att skilja barnen från föräldrarna. Det gäller just att man ryckte ifrån barnen från sina föräldrar. Nu har de hamnat i svåra situationer när barnen ska återförenas med sina föräldrar. Jag lägger ut två notiser från Omni här som tar upp detta.

Trots att Donald Trump skrivit på en order om att föräldrar inte ska skiljas från sina barn är det i många fall oklart hur återföreningarna ska ske, enligt Henry Lucero, en högt uppsatt tjänsteman som arbetar med migrationsfrågor. Det är en stor fråga. Det har inte funnits många svar, säger Lucero.

Den ansvariga myndigheten säger att familjeåterföreningar inte är något nytt men att mängden är större nu. Den bilden delas av jurister som vittnar om en labyrintartad process , skriver AFP.
Myndigheterna var inte förberedda och de är inte utformade för familjeseparationer, säger Efren Olivares från Texas Civil Rights Project.
Särskilt komplicerat blir det i fall där föräldrar och barn får olika identifieringsnummer, vilket kan ske om familjen separeras i ett tidigt skede efter ankomsten till USA, skriver BBC.

Har kommer den andra artikeln från Omni
USA:s president Donald Trump anklagar demokrater för att ta politiska poänger på falska och blödiga historier ( phony stories of sadness and grief ) om migrationspolitiken med förhoppning om att det ska hjälpa partiet i valet, skriver amerikanska medier. På Twitter skriver Trump att USA måste ha hård kontroll över gränsen mot Mexiko: Vi kan inte tillåta att landet blir överöst med illegala invandrare […] .

Trump uppmanar också republikaner att sluta slösa tid på migrationsfrågan till dess att fler republikanska kongressledamöter valts in i samband med mellanårsvalet.Presidenten skrev nyligen under en presidentorder om att stoppa separationerna av familjer vid gränsen men många föräldrar vet fortfarande inte hur eller när de kan återförenas med sina barn, skriver AP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.