Ska du samarbeta med SD Ulf Kristensson

Ska du samarbeta med SD Ulf Kristensson. Det är en fråga som alla vi ha ett klart och tydligt besked. Jag har min tolkning är att han är beredd att göra det. Anders Ygeman har också ställt samma fråga i en debattartikel i Expressen och Omni har som vanligt en sammanfattning av detta som jag redovisar här

Moderaternas uppfattning i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna är minst sagt oklar. Det skriver Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Anders Ygeman (S) i en debattartikel i Expressen.

Som exempel lyfter Ygeman fram att riksdagsledamoten Hanif Bali (M) argumenterat för samarbete med SD inom exempelvis migrationspolitiken, och att 160 förtroendevalda moderater i en enkät nyligen svarat att de kan tänka sig att samarbeta med SD under nästa mandatperiod.

Ett Sverige som styrs av en regering där rasistiska SD har inflytande över politiken skulle förändras i grunden , menar Ygeman, som kräver att M-ledaren Ulf Kristersson ger besked i frågan i god tid före valet.

4 kommentarer

  1. Gunnar

    Skulle nog säga att SAP försöker skylla på andra sitt eget politiska tillkortakommande.Gör om gör rätt.

  2. Krister

    Klavertrampen blir bara fler och fler från våra politiker under valkampanjen. Och mest största säkerhet har vi inte sett det värsta ännu. Att ni politiker skarvar, tänjer på sanningen och undviker att berätta hela sanningen har vi ju vant oss vid. Tror nog att de flesta väljare inser detta och tar det ni säger med en nypa salt. Ungefär som när bilhandlaren pratar upp den bil han tänkt sälja.
    Men i ditt fall Lennart, tas detta flera steg längre. Du hittar på saker för att passa din agenda. Du drar dig inte för att ljuga ihop historier i en tro att detta ska skrämma godtrogna väljare. Jag tycker ditt handlande är lågt.
    Sanningen, i den här frågan, är ju att ett framtida valsamarbete med (SD) ligger helt i linjen med (S) önskemål. Partiet inser ju att det troliga valresultatet kommer att gå emot (S) och att det enda sättet att få behålla makten (vilket enligt traditionell sossepolitik är helt avgörande) kommer att bli ett framtida samarbete med (SD).
    Den största faran för er just nu är ju att (SD) i en del opinionsmätningar t.o.m. är på väg om er! Skulle detta bli fallet (vilket jag i och för sig betvivlar) kommer det med allra största sannolikhet innebära slutet för socialdemokratin. (SD) kommer definitivt inte vilja ha ett samarbete med er om de får fler mandat än vad ni får. Samarbetet mellan (S) och (SD) är helt igenom ett mål för sossarna. Så är det.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag säger bara att jag tror att jag är den politiker som granskats mest och ingen har sagt av dem att jag ljuger. Det tror jag är en av orsakerna att det gått så bra men det är inte ovanligt att kommunister inkl V har påstått detta men de har alltid svårt att tala sanningen. Du ljuger värre än någon tidigare på min blogg att vi vill samrbeta med SD. Jag har aldrig i min enfald att någon skulle komma med en sådan lögn som du nu skrivit om och heter om den är äkta. [email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.