Pro tycker att det är för få äldre…

Pro tycker att det är för få äldre beslutsfattare. Jag är beredd att hålla med om detta. Numera är de äldre mycket kryare och friskare än för trettio år sedan och många jobbar mycket längre. I INAB koncernen där jag är ordförande även om vi kommer att göra några små förändringar då arbetsbördan blir för tung för en VD. Där har vi Bertil Hammarstedt som är 79 år men honom skulle jag aldrig byta ut. Han sköter sitt jobb klanderfritt och har för mig en vana att hålla budgetramarna som tex vid byggandet av badet. Inte någonstans får kostnaderna att skens. Det finns flera fastighetsägare som har fastighetsbolag men som gör ett kanonjobb. Krister Olssons kapacitet som företagare och entreprenör har jag i alla tider uppskattat och jag tror att han tänker nog mer på framtiden än många unga företagare och kan hantera ekonomin.

I dagens läge är det stor brist på folk men inom kommunen där måste man gå när man fyllt 67 år. En del anställs på olika projekt, men det är åt skogen att man inte kan ha kvar folk som kan verksamheten. För mig är detta obegripligt. Det har även inom vårt parti satts upp mål hur många yngre man ska ha och då räknar man 25 åringar som gräns.

Om det inte funnits gräns är jag helt säker på att de som är duktiga blivit nominerade och valda. Den äldre delen av befolkningen har ökat och därför får man inte kasta ut äldre friska. Ibland tycker jag att man gått för fort fram med yngre oerfarna och sätta dem under för stort ansvar är inte bra. Det behövs tid och erfarenhet för tyngre uppdrag. Vi har lyckats tycker jag när det gäller kommunledningen och på ordförandeposter gjordes en satsning på flera områden och det blev bra.

Hur det blir nu nr det gäller valen till fullmäktige återstår. Jag tycker att det är för dålig fart på personvalen som skulle ge större möjligheter för väljarna men det blir inget genomslag om man inte gör reklam för kandidaterna. Jag är mycket bekymrad över att många av politikerna är så okända det vet jag för jag kan inte gå på stan utan att det kommer folk fram och vill prata om olika saker, men de känner tyvärr inte till namnet på de som har ansvaret för verksamheten och här måste de personerna föras fram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>