Kroatien I VM final. Vänsterpartiet. Planeringen.

Kroatien I VM final. Vänsterpartiet. Planeting. Kroatien spelar VM final i fotboll på söndag. Jag tycker de har spelat bra hela turneringen och har en bra målvakt och bra straffläggare. I går fick England ett tidigt mål och jag trodde det var kört för Kroatien. I andra halvlek kom de ut som ett helt nytt lag och kvitteringen kom också. De hade tycker jag lite otur i andra halvlek som inte kunde avgöra matchen men i andra förlängningsperioden kom så segermålet och de vann också helt rättvist. För första gången i historien spelar Kroatien VM och motståndare blir Frankrike också rättvist. Jag hoppas på Kroatien och då sitter jag framför TV och njuter.

I dag var det ytterligare en blogg om vänsterns trovärdighet och det är bra att den kommer i ljuset. I bland får intrycket att de inte varit med på de stora investeringar som gjorts i centrala Umeå. Kommunen har en del på sin lott men även fastighetsägarna har varit med och betalt till upprustningen. Minns jag rätt var det stor enighet i de lokaler som byggts och ägs av kommunen där rådhustorget är ett ex där vänstern var med på tåget. Vi var fullständigt överens om fler byggnationer som jag återkommer till lite senare.

Vi S och V tycker det var bra med ett tryggt och snyggt centrum så att det skulle bli en mötesplats för alla. Viktigt för de som har det sämst ställt som inte har räd med dyra sommarstugor eller resor. Hela miljön efter älven från gamla bron ända ner till Strömpilen är en vacker park efter älven som är ett område för rekreation året runt.

Gatumiljön och främst Kungsgatan är bra och helt handikapp anpassad och det var vi och v överens om men där tror jag också alliansen var med liksom fastighetsägarna som betalade till upprustningen. Vi och var överens om Badets lokalisering och ett motiv var att dit går alla bussar, vi var även överens om flytten av biblioteket och dess lokalisering och att i innehållet skulle det vara ett kvinnohistoriska museet. Men för att vara helt korrekt var dess ide från V . Vi var också överens om att Vasaplan skulle göras om eftersom vi fått så bra kollektivtrafik att området måste förändras.

Vi var överens om allt annat också men ibland syns inte det i debatten. Däremot delar jag inte uppfattningen att detta var skrytbyggen som nu sägs. Gamla badet var helt slut, biblioteket för litet för ett växande Umeå, vasaplan var också för liten för en kommun dom växer. Alla var nödvändiga investeringar för ett växande Umeå.

Jag hoppas att man även i revideringen av översiktsplan hittar så mycket gemensamt som möjligt om inte blir det ett hinder för en fortsatt positiv utveckling. Näringslivet och fastighetsägarna kräver en samsyn om utvecklingen annars törs de inte investera. De som är emot Umeandan i planeringsfrågor är emot en fortsatt positiv utveckling för Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.