Nato är på allvar hotad av Donald Trump

Nato är på allvar hotad av Donald Trump. Jag måste hålla med Carl Bildt även om inte jag tycker att vi ska gå med i Nato. Det här har han skrivit i en debattartikel i en nationell tidskrift. Jag ska inte citera hela artikeln men lägga ut en sammanfattning som står i Omni. Man ser hur virrigt det blev efter mötet Putin där han inte visste vad de hade pratat om. Så här ser Omnis artikel ut.

Försvarsalliansen Nato på allvar hotad av Donald Trump, skriver den tidigare moderata statsministern Carl Bildt i en i debattartikel på den internationella opinionssidan Project Syndicate. Även om Nato-debatten kretsat mycket kring finansieringen är det ett faktum att alliansens militära kapacitet växer för varje år, skriver Bildt.

Det finns också en god struktur för hur organisationen ska fungera vid en militär konfrontation, men vad spelar det för roll om ledarskapet inte fungerar? undrar han. Bildt målar upp en hypotetisk situation: Amerikansk underrättelsetjänst larmar om att Ryssland är på väg att att genomföra en militär insats mot ett Nato-land, men Putin förnekar uppgifterna.

Vad blir Trumps svar? Skulle han ringa Putin för att kolla läget? (…) Skulle Trump strunta i Natos artikel fem om ett ömsesidigt skydd? Skulle han tveka, ifrågasätta sin egen underrättelsetjänst, nedvärdera de allierade och validera Putins förnekande? Det här är djupt oroande frågor att behöva ställa om en amerikansk president.  Slut citat Omni

Det där måste man hålla med Bildt om. I ofredstid måste det vara ett ledarskap och det har inte Donald Trump för han vet inte vad han varit med om när han kommer från ett möte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.