Rösta inte på Vänsterpartiet

Rösta inte på Vänsterpartiet. Orsaken till detta är att de vill höja kommunalskatten och det slår hårdast mot de som har den sämsta ekonomin. 50 öre på varje hundralapp man tjänar svider mer för de som har få hundralappar i inkomst. Vi ska inte öka klyftorna i samhället tycker jag för det leder ökad kommunalskatt till. Umeå är en kommun med förhållandevis hög skatt idag, betydligt högre än i jämförbara kommuner

Det har skett stora svängningar hos V den här mandatperioden gentemot förra när Tamara var gruppledare och varför förstår jag inte. Visst är ekonomin svår i många kommuner även i Umeå det håller jag med om. Mer pengar till kommunerna måste komma från staten. Finansieringsprincipen följdes inte av Anders Borg som är en orsak till bristen på pengar.

Jag tycker det var synd att man gick ifrån den gemensamma förvaltningen tillsammans med alliansen. Eftersom jag har mycket god inblick i den kommunala ekonomin är jag övertygad om att det kommer att kosta 150 miljoner och trots att man har sagt att det ska tas inom befintliga ramar ger det nedskärningar i verksamheten. Man skulle ha rättat till det man tycker var fel.

Tyvärr kunde vi inte göra detta då v och alliansen gick ihop i en regnbåge. Jag tror inte heller att det finns ett utrymme för skattesänkningar som alliansen. De pengar vi gjorde överskott under min tid blev aldrig i bokföringen ett överskott eftersom vi satte de pengarna till pensioner och det blir en stor fördel får då ökar inte pensionsskulden lika mycket som den i annat fall skulle göra. Och en del gick till viktiga projekt som arbetslösa ungdomar och till sociala projekt.

Men för allt i världen höj inte kommunalskatten och dessutom stannar inte hela skatteintäkten i kommunen för då måste vi betala ännu mer till kostnadsutjämningen, där vi redan är den kommun som betalar mest i hela Sverige per invånare. Så jag är säker på att V inte räknat vad en höjning av skatten ger till verksamheten