Liberalerna har vänt och blivit kulturfientliga

Liberalerna har vänt och blivit kulturfientliga. I sin blogg talar deras gruppledare Peder Westerberg både om kvinnohistoriska museet som han vill ta bort genom att strypa anslagen.,Han säger att de visserligen är bra men kostar för mycket. Däremot har Peder Westerberg tyckt att det är större nytta att bygga en småbåtshamn. Vi ska alltså hålla båtplatser åt de som har råd att hålla sig med dyra båtar. I bland säger han att det ska komma så många båtturister hit att det är bra för besöksnäringen. Båtturismen är inte många veckor på ett år, jag får väl fråga Visit Umeå om detta.

Däremot vet jag att både den unika gitarrsamligen som bröderna Åden har samlat ihop är unik i hela världen och har lockat hit många besökare som tycker den är fantastisk och man stannar flera dagar för att hinna med. Kvinnohistoriska vill Liberalerna också slakta trots att deras besöksantal varit mellan 35 och 45 tusen besökare vilket jag tycker är en bra siffra eller lika många som ett medelstort Länsmuseum. Liberalerna var med på att vi skulle bygga kvinnohistoriska Museet. Nu ska det bort det innebär att Liberalerna inte går att lita på

Museet på Gamlia har runt 120000 per år. Jag tycker samtliga hör ihop på ett sätt där Gamla visar mycket av det som rör 1950 talet och bakåt med den äldsta skidan och mycket från bondetiden, gitarrmuseet är ett specialmuseem just med gitarrer från den tid då rockmusiken befriade oss från den gamla och i stort varit med om de nya musiktrenderna och kvinnohistoriska ska just spegla kvinnornas historia och det tror jag vore hälsosamt både för herr Westerberg men även Ågren bör veta hur det var för andra än kungar och baroner.

För kvinnohistoriska är det gjort mycket dyra investeringar som inte försvinner om museet försvinner. Minns jag rätt var även moderaterna med då besluten togs om museerna. Man kan inte gå igång med verksamhet och efter några år sluta för att man tror man tjänar röster på det. Jag är mest förvånad att Peder Westerberg numera gått över till att gå hand i hand med Ågren och att de också blivit kulturfientliga som de inte varit förut.

Man kan också säga att man inte heller har så många mandat numera mot under Britt-Marie Lövgrens tid då var man största borgliga parti och hon kommunalråd och självständig och stod för uppgörelser. Hon slutade som oppostionsråd 2006 när det blev moderaterna och Anders Ågren på den posten. Jag tycker vi ska vara rädda även om kultur och fritid då jag ser att allianspartierna går tillbaka till argumenten att idrott och fritid inte tillhör välfärdens kärna. Ska man nu också sänka skatterna finns inte pengar till kultur och fritid som idag. Även där har Peder Westerberg gått i Ågrens koppel, tragiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.