Hur länge ska Lööf och Björklund låta Kristersson luras

Hur länge ska Lööf och Björklund låta Kristersson luras. För mig ger inte den mannen något större förtroende för mig. Det är mycket långt ifrån både Reinfeldt och Anders Borgs förtroende. Man kan faktiskt ha förtroende för en politisk motståndare med en helt annan ideologi. Förtroende får man till en person som man öppet kan prata med om olika frågor och vet att det stannar inom var och en.

Jag har haft mycket förtroliga samtal med politiker från nästan alla politiska motståndare och ingen har svikit om man sagt att detta är ett samtal mellan oss och jag är säker på att de har samma uppfattning som jag i de fallen. Däremot behöver man inte ha samma uppfattning i en sakfråga. När man nu ser hur Kristersson agerar så känns det hela tiden som om han far ut med dubbla budskap. Jag är förvånad över att Lööf och Björklund inte gett upp alliansen eller genomskådat Kristerssons dubbelspel.

Jag är helt säker på att Kristersson bara agerar utifrån moderaterna synpunkter och sin egen ställning inom Moderaterna. Han blev inte det lyft som många hade hoppats på och M landade på strax under 20%. Långt ifrån vad man hade hoppats på. Jag tror även hans sätt att räkna regeringsunderlaget där Löfven och de rödgröna har 144 mandat och alliansen 143. Har han större regeringsunderlag måste han räkna Sverigedemokraterna som underlag. Man ljuger inte för folk för så kloka är folket att de inte går på vilka blå dunster som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>