Man slutar aldrig förvånas över kommunisterna

Man slutar aldrig förvånas över kommunisterna. Det finns fortfarande länder där de styr och då är det med järnhand och det är gubbar som dessutom tar sig vilka friheter som helst. När jag läste en artikel i Omni kunde jag inte låta bli att visa den här på min blogg. Det minsta man kan säga är att där finns ingen jämställdhet alls. Det är likadant där högerdiktaturer styr nu som i USA och nu kommer den även i Brasilien och man kan lägga till flera länder här i Europa. Så här lyder artikeln i Omni

%Ï KVINNOVÅLDET I NORDKOREA Män inom Nordkoreas hemliga polis brukade välja ut sina favoritskådespelare på tv och be personalen på ett hotell i Pyongyang att hämta dit dem. Det berättar Goh Myun-Chul, som tidigare hade en högt uppsatt position inom hemliga polisen, i Human Rights Watchs nya rapport om kvinnors situation i Nordkorea.

 På den tiden trodde jag att de skulle bli glada över att vi kallade dit dem. Vi hade makt och inflytande, vi betalade dem, och de visste att om vi gillade vad de kunde göra för oss så kunde de ringa oss om de hamnade i trubbel eller behövde en tjänst, säger han till HRW.
Slut citat. Det är fruktansvärt men inte förvånande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>