Trump han saknar många celler i hjärnan

Trump han saknar många celler i hjärnan. Nu brinner det som aldrig förr och många har fått allt de äger som har brunnit upp. Då går han ut och hotar Carlifonien med minskade statliga anslag. Det här hörde jag i sena nyhetssändningar i går och i dagens Expressen har man tagit upp detta och följande är citat från Expressen.

Bränderna i Kalifornien har skördat 25 liv och tvingat över 300 000 människor att fly från sina hem. Då lägger president Donald Trump skulden på delstaten och dess skötsel av skogarna  och möts av ilskna protester från såväl brandmän som guvernören. 
Vidare i artikeln kan man läsa följande
President Donald Trump kommenterar skogsbränderna på Twitter. Han hävdar att bränderna beror på att delstaten missköter skogarna och hotade att strypa stödet till brandbekämpning i Kalifornien, rapporterar Washington Post. 
Så ett litet citat till ut Expressen och där hittar du hela artikeln
Vid brandmännens organisation i Kalifornien protesterar man mot Trumps beskyllningar. 

”Presidentens attack mot Kalifornien och hotet att hålla inne hjälp till offren för bränderna är ogrundad, dåligt tajmad och nedsättande för de som lider och för de som befinner sig i frontlinjen”, säger Brian Rice, ordförande i California professional firefighters i ett uttalande, enligt Washington Post. 

En talesperson för Kaliforniens guvernör, demokraten Jerry Brown, hävdar i ett svar på presidentens anklagelse om illa skötta skogar i delstaten, att det brunnit mer i de skogar som sköts av de federala myndigheterna, än i de som Kalifornien har ansvar över. 

När man gör sådana uttalande som USA,s president gjort har han inte alla hemma. Man måste också fundera över det är ställt med de som ställer upp och jublar till vad han säger. Det är inte bara detta som man funderar vad han är ute efter. Då menar jag det utfall han fick mot en CNN reporter på ett möte i Vita Huset och han betedde sig konstig emot och stängde av honom från vidare från Vita Huset. Även detta visar att han har inte alla hemma. Den här presidenten visar att han är ytterligare en högerpolitiker som begränsar pressfriheten men även demokratin. Han kan på det sättet liknas vid alla andra diktatorer som de kommunistiska.

4 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Så, du anser dig alltså veta att delstaten är utan skuld till det som sker. Har du fått det från Stockholms-media? Med sina 38 miljoner invånare är Kalifornien den folkrikaste delstaten i USA, och torde därmed ha den största skattekraften av alla delstaterna. Medelinkomsten är hög. Vad gör delstaten med alla pengarna? Det kan man undra…

    Kris- och riskmedvetandet bland delstatens politiker verkar vara synnerligen låg. Beredskapen mot naturkatastrofer likaså, trots välkända risker, i stort sett ända sedan Nordamerika koloniserades. Trots extrem torka vid jordytan har man tömt grundvattenreservoarerna genom överuttag av vatten för bl.a. bevattning. Vad brandberedskapen beträffar är det rent patetiskt att se hur primitiv utrustning man har. Men klimatet är förstås en bra bortförklaring.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nog vet du att det är småpengar staterna får. Jag tror inte ett dugg på att de misskött sig. De har gått längst i Usa på att ta snsvar för miljön vilket då helt klart drabbt bilarna

      • Lars Flemström

        Delstaterna har väl egen beskattningsrätt? Kalifornien har världens sjätte största BNP, större än stora länders som Indien och Brasilien. Brandbekämpning verkar dock vara ett lågprioriterat område. ”Kalifornien har förlitat sig på dömda som deltar i släckningsarbeten ända sedan andra världskriget. I dag består 40 procent av delstatens totala antal brandmän av fångar, vilket beräknas spara motsvarande 900 miljoner kronor per år.” (enligt Expressen). Att denna rika delstat troligen har fler elbilar än andra släcker inga bränder. Och förebygger inga bränder. Nej, Kalifornien tar inte ansvar för miljön.

        Det är känt sedan mycket länge att havsströmmarna utanför Kalifornien ständigt ändrar riktning p.g.a. närheten till ekvatorn och att det kan bli mycket varmt när de går från söder till norr. Som Golfströmmen, som dock alltid har den riktningen. Men Kalifornien ligger mycket längre söderut än de europeiska länder, som värms av Golfströmmen.

        Frågan är om befolkningen i fattigare delstater ska betala för de kaliforniska politikernas totala brist på ansvarskänsla för den egna befolkningens liv och egendom. Missköta sig och skicka räkningen till andra tycks vara de kaliforniska politikernas melodi.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Delstaterna har en skatt på 0-12% och jag tror stt Florida har noll. Den federala skatten ser ut så här
          Den federala inkomstskatten har sex inkomstintervall för skatteåret 2004. För 2003 och 2004 var dessa:

          10%: 2 651 till 9 700 dollar
          15%: 9 701 till 30 800 dollar
          25%: 30 801 till 68 500 dollar
          28%: 68 501 till 148 700 dollar
          33%: 148 701 till 321 200 dollar
          35%: 321 201 dollar och mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.