Nu är det klart att centern föredrar SD

Nu är det klart att centern föredrar SD. Det framgår när de inte kan släppa fram Löfven och även släpper fram en Moderat/Kd budget som stöds av SD. Nu har de och troligen även Liberalerna hamnat där de sa att de aldrig skulle hamna. Det handlar om att vara fria från SD. Vilket inte går. De lägger ner rösterna när det gäller övergångsbudgeten vilket är ett passivt stöd. Åkesson stöder M budgeten och han är nu den ärligaste då han sagt att M och KD närmast sig Sverigedemokraterna och att det blivit ett konservativt block. Jag ser detta som om att det fanns ingen vilja att komma överens.

9 kommentarer

  1. Fredrik

    Om Löfvén dumpat Sjöstedt så hade denna situation aldrig inträffat. Det är fegt att kalla C (jag röstar inte på C) för att släppa fram en budget som stöds av SD när Löfvén INTE – klart och tydligt – inte går C till mötes.

    S kan tillsammans med V och MP rösta på L:s budget, tillsammans med C så skulle den budgeten vinna mot M+KD samt SD. Att du så kategoriskt vill hävda företräde för S i svensk politik är beklagligt då ert eget tillkortakommande aldrig är något ni erkänner.

    Löfvén hade kunnat vara statsminister redan, om han dumpat V och gett C, L och MP de dessa ville ha. Och därefter ställa kravet till Sjöstedt:

    Stöd oss eller gå ut och kräv omval.

    Aldrig i livet att Sjöstedt vågat detta.

    Men men, när man aldrig har fel – så är det svårt att se förbi skygglapparna.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror att S och L var överens om den budget som förhandlats fram och sks man tro en del media var även C med på detta. Centern fick nog mest sv förhandlingarna.

  2. O Lindström

    Man behöver inte älska Svergedemokraterna för att inte rösta med en Sosseregering som styrs av
    Vänsterpartiet och dess företrädare !
    Vi har haft en fyra års styre av Stefan Löfven som har raserat sitt eget län, där man har först plocjat bort T 3,I 21, Hundskolan, Långseletvätten samt förminskat Sollefteå sjukhus ?
    Detta gör att många har lämnat Socialdemokraterna för gott !

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du borde nog läsa på vad som är statens beslut och vad sonär regionens ansvar. Regementena togs bort av den borgliga regeringen. Stefan har inget med långsrletvätten att göra liksom sjukvården.

  3. Erik

    Nej Lennart! Det beror på att Socialdemokraterna aldrig har behövt berätta hur man praktiskt ska gå till väga för att sätta stopp för den fördummande blockpolitiken. Ingen reporter har heller aldrig konfronterat Stefan Lövfen med denna fråga. Och det är konstigt att ingen har ställt er på ”pottkanten”. Men sossarna tror väl fortfarande att det politiska landskapet är ungefär som under Erlanders tid. Trots att vi läser år 2018.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Min blogg handlade om att centern inte vill gå vidare. I en förhandling måste det varavett givande och tagande. Centern var så dumma att de krävde att s skulle genomföra centerns politik

  4. Petter

    Jag förstår inte riktigt detta med att om nån lägger tex en budget och SD stödjer detta så är detta ett samarbete ? Om SD lägger ett förslag som är vettigt, ska då tex S rösta nej även om detta är ok ??
    Jag tycker detta är snurrigt , om det är så det funkar läggs ju en ”våt” handduk över hela politiken.

    Jag förstår inte detta resonemang ,man kommer ju ingen vart då .

    Kan du förklara hur detta funkar vi är många som undrar insåg jag efter vårt jobbfika ?
    Jag är anti mot SD bara så du vet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Då borde du lära dig. Det är klart att det är ett stöd för annars har den inte gått igenom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.