Effekterna av M/KD budgeten syns

Effekterna av M/KD budgeten syns. Det är bara att konstatera att miljöfrågorna kommer i en sämre dager. Det är bland annat för skydd och skötsel av naturområdena som inte anses viktiga. Det finns två artiklar i text TV som detta belyses och som jag lägger ut här.

Ny budget oroar Naturvårdsverket Naturvårdsverket ser risker med M:s och KD:s statsbudget för 2019, som riksdagen nyligen antagit, uppger nyhetsbyrån TT.

Minskade anslag kan enligt generalsekreteraren Björn Risinger bl.a. medföra en halvering av anslagen för skydd och skötsel av naturområden.

Budgeten ska först behandlas i riksdagens utskott. Men enligt Risinger går myndigheten från 6,5 mdr kr i år till 3,8 mdr i budget för 2019. Enligt Risinger är det ännu oklart om också personalminskningar krävs.

Naturnära jobb avvecklas

Skogsstyrelsen avvecklar projektet Naturnära jobb och en landsomfattande inventering av nyckelbiotoper. Projekten får ingen finansiering i M:s och KD:s budget och upphör därför.

I projektet Naturnära jobb, som drivs tillsammans med Arbetsförmedlingen, förs 1 500 deltagare närmare arbetsmarknaden och de gröna näringarna.

Inventeringen av nyckelbiotoper kommer delvis att fortsätta i andra former. Det är oklart i vilken utsträckning förändringarna innebär uppsägningar, skriver Skogsstyrelsen.

Slut citat text tv. Det här tycker jag är en tydlig signal år vilket håll budgeten går. Jag har dock en annan benämning än text tv för jag kallar budgeten för en högerkonservativ budget då även Sverigedemokraterna står bakom den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.