Moderaterna har avslöjat sitt riktiga jag

Moderaterna har avslöjat sitt riktiga jag. M har hela tiden sagt att de INTE skulle styra med hjälp av SD. Det visar sig att detta var inte värt ett enda dugg. I och för sig blev det stöd för budgeten i december som har inneburit mycket negativt för naturvården och arbetsförmedlingen denna budget med stöd från Sverigedemokraterna. Ingen vet vilka diskussioner det förekommit i slutna rum annat än att Åkesson partiledare i SD sagt inget stöd utan att man lyssnat på SD. Märkligt är att media inte kunnat avslöja vad SD fick jag är säker på att Åkesson kunde säga vad.

Vad har hänt när jag kan säga att han hela tiden ljugit för väljarna. Det framgår i dag tisdag kväll i många media vad han sagt och jag lägger ut vad Omni skrivit om och så här skriver de
%Ï ALLIANSENS FRAMTID Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utesluter inte att i framtiden ta makten med stöd av Sverigedemokraterna, skriver DN.
 Jag tänker inte försöka isolera dem och låtsas som att de inte finns, säger han till tidningen.
Enligt Kristersson står Moderaterna inför ett historiskt vägval  och en stor framtidsresa. M-ledaren säger att han har respekt för SD:s väljare och att de finns i riksdagen, men han vill inte vara besatt av att förhålla sig till vad SD gör, tycker eller tänker. Slut citat

Det här visar att L och C,s misstankar om att Moderaterna tänker sig kunna ta makten med hjälp av SD. Hans snack om att han tänkte driva alliansen politik var bara snack. Det är inte oväntat att starka partiföreträdare ute i kommunerna vill att man ska ta vara på möjligheten att styra Sverige med stöd av SD. Det har också kommit fram på Facebook att många moderater vill det. Nu har moderaterna återgått till att bli den gamla högern och får nog snart se hur de ser på människor med annan etisk grund och det skulle inte heller för mig att de börjar bli mera främlingsfientliga och det sägs ju klart att Kristersson kan tänka sig styra med SD. Vi vet ju även av historien att högerpartiet hade många nazister som var framträdande i partiet. Vi kommer att få se helt annan moderat politik på många områden. Jag tycker det var starkt av Lööf och Björklund att genomskåda moderaterna och Ulf Kristersson.

2 kommentarer

  1. Anders

    Som gammal politiker borde du väl känna till att det som sägs i en valrörelse och vad som sägs efter ett val är två skilda saker.
    Alliansen är död. Den Allians som gick tillsammans innan valet överlevde inte. Kristersson har egentligen inget alternativ utan måste närma sig SD. Och det är också helt naturligt då partierna står så nära varandra. Det har varit nästan komiskt att se hur partiledarna slår knut på varandra för att ta avstånd från SD samtidigt som den faktiska politiken egentligen inte skiljer sig åt, och det finns interna åsikter inom partierna om att närma sig SD plus att man redan samarbetar med SD lokalt. Sammantaget är det nog bara en tidsfråga innan L och C tar steget och närmar sig högerblocket. Uppgörelsen med S och MP har varit kostsam och skapat kritik. Med nya partiledare (som inte lovat något) finns heller inget hinder från att ta steget fullt ut. SD växer och växer för varje val. Det är inte hållbart att låtsas som om de inte finns. När det väl går upp för dem att ett samarbete skulle säkerställa att de rödgröna hamnar i opposition i åtminstone 4-5 mandatperioder framåt tror jag processen kommer att gå snabbt.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Kristersson sa att han inte skulle förhandla med SD och höll inte detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.