Löven blev klar för allsvenska nästa säsong

Löven blev klar för allsvenska nästa säsong. I går hände detta efter segern mot Pantern. I början såg det ganska dåligt ut när man var som virriga spelare och Pantern kunde ta ledningen med 2-0. Då trodde jag att det skulle gå åt helvete men Andersson som är lagkapten gjorde två mål. Tillslut lyckades man ändå vinna trots dåligt spel och dålig domare. Men det har gått dåligt hela säsongen och alla som tippade att man skulle vara ett topplag hade helt fel och jag är ganska säker på att alla som kan lite hockey inte förvånades.

Man vinner inga matcher med det försvarsspel man har där det viktigaste är att ta burskydd dvs. gå bakom egen bur och inte ha klart för sig vart man ska spela. Det har varit för lätt för motståndaren att återerövra pucken och skapa farligheter. Vi är många som inte fattar att nummer 26 Stenqvist fått spela så mycket trots alla missar han gjort som motståndaren nyttjat. Han har väl vissa fördelar offensivt men det uppväger inte att han är en säkerhetsrisk.

Nu får man lägga säsongen bakom sig och titta framåt och det allra viktigaste är att vi får en sportchef som kan peka med hela handen om vilken spelide man ska ha. Alla som sett årets matcher ser att den spelide man har använt inte räcker till om man ska ha någon chans att komma till SHL. Nu behövs det snabba ryck så att man kan börja sätta ihop laget.

Tyvärr har ju den avsatte sportchefen tecknat för långa avtal med spelare och jag vet inte vilka av alla nya som kan spela en hockey som är i nutid där snabba uppspel är ett måste och där burskydd inte ska ingå som en ide. Nu måste det till förändringar och även förändringar i styrelsen. Jag frågar mig om det är en tillgång eller ett problem när man har samma styrelse i föreningen och bolaget. Det ställs andra krav på ledamöter i en bolagsstyrelse än i en förening.

Visserligen äger föreningen majoriteten av aktierna i bolaget men jag är förvånad över att aktieägarna inte vidtagit åtgärder mot bolagsstyrelsen. Vad som nu hänt är och egentligen varit klart länge att det inte blir kval och det påverkar resultatet i bolaget. Jag är säker att bolaget måste bara inom någon vecka presentera hur man går vidare efter denna helt misslyckade säsong om man vill ha företag och personer som löser kort för nästa säsong och få sponsorer som vill ha Björklöven som reklamobjekt i sin marknadsföring. En säsong lika dålig som årets då tror inte jag ishockeyn har det intresse för folk som nu.

Upp till bevis om framtiden Björklöven

4 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Jag konstaterar att du inte lagt in min kommentar till din tidigare blogg betr. trafikvett. Varför inte?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har inte haft tid att lägga in några kommentarer alls förrän i kväll

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Fet vete fasen vad orsaken till katastrofen var. Jag tror inte det var enbart i båset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.