Detta är för djävligt om jag ska vara ärlig

Detta är för djävligt om jag ska vara ärlig. Hur fan kan de som har kontrollen över vilka som får vara vakter ha så många högerextremister få detta uppdrag. Här om någonstans behövs det rättning i ledet. När jag läste artikeln om detta i Omni tänkte jag vad fan är det som pågår i vårt land. Hur kan högerextremister ha tagit kommandot över vilka som är vakter i Sverige ha fått ett sånt resultat som nu vi har fått se . Det kan inte sägas på andra sätt än Att det är för djävligt 
Så här ser artikeln i Omni ut. Vad är det som hänt med våra länsstyrelser som ser ut vakter?

%Ï INRIKES Mer än 170 personer som är anställda på eller nyligen har arbetat för svenska vaktbolag har dokumenterade kopplingar till högerextremism, visar en kartläggning som Expressen och Dagens Arbete har gjort. Flera av dem har varit medlemmar i högerextrema organisationer medan ett tiotal varit medlemmar i rena nazistorganisationer.
Flera i branschen har dessutom spridit rasism och hat på olika nätforum.
Totalt finns 34 000 personer som är godkända av länsstyrelserna för att jobba på bevakningsbolag i Sverige. Slut citat Omni.

8 kommentarer

  1. Sixten Jonsson

    Det är ingenting att hetsa upp sig för.Vilka sorts människor tror du arbetar på länsstyrelsen djurskyddsmyndigheter,det är de somhar kopplingar till djurens rätt och andra tvivelaktiga organisationer som infiltrerat sig in och kan utöva förföljelser på arbetstid utan att länsstyrelsen ifrågasätter bakgrunden vid anställningsförfarandet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du ska inte beskylla folk på länsstyrelsen att de inte följer de lagar som riksdagen beslutat om

  2. Erik

    Sluta skyll på nationalsocialister och rasister allt jämt.
    Varför tror du att folk blir nationalsocialister och ”rasister”?
    Kan det vara så att man har sett problem problem som följt med mångkulturen och vill göra nått åt det? Eller blir man rasist på grund av att man sett att invandrare passar in utan problem och snarare berikar vårt samhälle? Om du skulle förstå en sådan enkel fråga så skulle du också förstå världen på ett mycket bättre sätt. Sen vad man jobbar med är väl helt oväsentligt!? Känner nationalsocialister som jobbar med allt från förskolelärare till polis och sköter sitt jobb utan anmärkning, problemet i samhället är att man blir trakasserad på alla möjliga plan om man står för sina åsikter idag.
    Visst är det härligt med demokrati, åsiktsfrihet och organisationsfrihet? Ja om man tycker som dom som styr landet och världen.

    Springer man runt och kallar folk för nazister är man en hjärntvättad idiot.
    Det heter nationalsocialist och är den enda naturliga ideologin för dom som inte läst sin läxa.
    Läs på vad den innebär istället för att kommentera nått du inte har en aning om.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det skulle aldrig falla mig in att fråga dig om vad jag ska skriva. Du behöver inte läsa min blogg om du inte gillar vad jag skriver

  3. Björn

    Ordningsvakts förordnandet är inte säkerhetsklassat, har du inget i belastningsregistret så är det fritt fram att gå utbildningen för att sedan söka anställning som vakt.
    0,5% framstår inte som att en majoritet av vakterna har högerextrema åsikter Lennart, nu känner nog många sig utpekade.
    Är tveksam om frågan om politisk åsikt ens får ställas vid en anställningsintervju, lika lite som sexuell läggning.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Den granskning som gjordes då kom man att hitta en hel som fanns i belastningsregistret

  4. Gunnar

    Förvånande är att det behövs så många vakter idag jämfört med då jag växte upp. Någon analys på detta har jag inte sett.

    • Anna

      Det har vi väl sett. Är väl ingen hemlighet att det i ett antal städer, senast aktuellt var det i Uppsala, är stora problem med grupper av unga män med utländsk bakgrund som skapar otrygghet. Det är väl ingen som tror att det är stora problem med äldre svenskfödda kvinnor som skapar problemen? Eller kvinnor överhuvudtaget? Läs typ Expressen, SvD, UNT, DN (allt utom Aftonbladet). Finns massor med analys.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.