Kommunen plogar inte trottoaren vid seniorhusen

Kommunen plogar inte trottoaren vid seniorhusen. Den 2 mars var det en artikel i VK om den oplogade trottoaren på Axtorpsvägen förbi seniorhusen och att man inte fått svar på ett brev till kommunen. Den 4 mars hade jag en blogg om detta och la också förslag hur detta skulle lösas genom ett nytt övergångsställe mot en busshållplats mitt emot husen. Gatukontoret hade avfärdat förslagen från de boende och jag håller med de boende. Den trottoaren rensades några dagar senare när man körde bort snön, men nog var det en balansakt för de med rullator att ta sig ner till övergångsstället vid signalkorsningen där Nydalavägen går norrut och tillbaka till busshållplatsen på norra sidan eller på ICA för att handla. Och nog var det samma balansakt att gå på södra sidan mot Universitetet till den busshållplats som finns där.

Den där smala snöröjningen fungerade någon dag innan det kom mera snö och sedan har det varit omöjligt att gå på den trottoar som är på södra sidan mot seniorhusen. Nu ska gamla med rullator ta sig över Axtorpsvägen till den busshållplats som är mittemot och ta sig över den trafikerade Nydalavägen. De som kommer med en buss som kommer på den södra sidan av vägen och ska kliva av eller på vid den busshållplats som ligger där de har ett alternativ. Det är att gå på vägbanan för om de går över gatan för att gå efter den gångväg som är på den Norra sidan tar sig inte över igen för de finns ingen möjlighet att ta sig över plogkanten.

Jag tycker att folk från gatukontoret borde åka hit och titta och inte sitta på kontoret och titta på en karta. Det vore även intressant om även de som var hit för att skriva artikeln kunde se hur det fungerar och även tillsammans med gatukontoret. Viss har det snöat det fattar jag men att man inte är beredd på att titta på problemet det tycker jag är fel. Det finns lösningar som de boende presenterat och jag kan även stå till tjänst gratis åt kommunen. Den planering som finns måste vara gjord före Seniorhusen byggdes för annars är den under all kritik.

2 kommentarer

  1. Per H

    Om du tittar norrut så ser du inte heller någon gångbana efter Nydalavägen som är en kommunikationsled mot centrum från Berghem, Mariehem och Mariedal.
    Så har det varit i åratal.
    De gånger gångbanan plogas är det med stor traktor som har vänster hjul på gatan vilket resulterar att gångbanan lutar sidledes allt mer.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har inte varit och tittat på Nydalavägen och inte många andra gator heller utan min reaktion handlar om vad de sa i de artiklar som var i VK. Jag tycker man ska göra ett övergångsställe så alla som har rullator tar sig över till busshållplatsen och kan gå på en plogad cykelbana. Man kan göra det vid den busshållplats som buss på linje två stannar vid. Då behövs inte trottaren på södra sidan plogas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.