Vissa Muslimska grupper agerar så det bildas ett hat mot muslimerna

Vissa Muslimska grupper agerar så det bildas ett hat mot muslimerna. Nu har det dött över 310 människor av attentaten i Sri Lanka. I 10 talet år har vi fått läsa, höra och se alla dessa attacker av självmordsbombare men även av grupper som IS och av Boko Haram. Det finns många fler som är betydligt mindre men vi såg hur IS ändå kunde bilda sina Kalifat med en åskådning som inte fick så stort motstånd i vissa stater. Nu är de militärt besegrade i Irak och kanske Iran men jag har svårt att tro att deras tro med hänvisning till Koranen har försvunnit. Nu sägs det att även det attentat som skett i Sri Lanka har att rötter i muslimska terror grupp.

De har i alla fall gripit några som tillhör dessa grupper men ingen har ännu dömts i domstol så man får vara försiktiga med beskyllningar för de kan vara ett sätt att försvara sig. Däremot vet vi att Sri Lanka har genomlidet ett inbördeskrig som slutade för ca 10 talet år sedan efter att ha pågått i ca 20 år. De här terrorgrupperna har bidragit till både ett hat och ett agg mot muslimer. Det finns många som funderar över att dessa stater som många gånger är totalitära inte klar av att hålla rent framför egen dörr.

De som lyckats bäst att slippa attentat är Saudi Arabien men det är ingen demokrati enligt våra mått mätt men som av många anses finansiera terrorgrupper men även är med i fruktansvärda krig som det är i Jemen. Det senaste året har deras stjärna dalat när en journalist mördades troligen på lokalen deras i Turkiet. Saudi Arabien har dock en lierad i USA som inte kritiserar dem då de är en av deras största kunder i att köpa vapen. Det största och första Trump gjorde var att åka dit och göra några enormt stora vapenaffärer.

Jag tror att det vore bra för troende muslimer om regeringar hjälpte till att får bort terrorn som vapen och i stället steg för steg införde mera demokrati och inte den låtsats demokrati som kallades ett steg för demokrati vilket var helt fel och vissa länder som Libyen blev ett laglöst fall. Nu hände detta inte bara där utan människors önska om demokrati blev nya diktaturer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>