Det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt

Det är 100 år sedan kvinnor fick rösträtt Idag fredag Det är 100 år sedan Sveriges riksdag klubbade kvinnlig rösträtt.  Idag skriver expressen om vår granskning av hur Sverigedemokraterna har röstat mot jämställdhet i EU-parlamentet och konsekvent inte stått upp för kvinnors rättigheter. Låt oss då göra vår röst hörd och förtidsrösta för mer jämställdhet de kommande 100 åren.

Vi går till val på att att stärka kvinnors rättigheter. Till exempel genom att inrätta ett europeiskt direktiv för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, stå upp för aborträtten och kräva en jämställd kommission.

Idag presenterade Margot Wallström, Heléne Fritzon och Lena Hallengren en rapport där vi visar hur Sverigedemokraterna gång på gång röstar för kvinnofientlig politik. Läs rapporten här.

 – Efter vad vi läst i tidningarna så skulle jag säga att sverigedemokraterna är av det slaget att det är gubbar som klappar varandra på ryggen och kvinnor på baken. Vi kan inte stå vid sidan om utan det är upp till oss att sätta stopp för dessa högerextrema krafter. De dagar som återstår av EU-valrörelsen gäller det att vi, var och en, gör vad vi kan för att den rörelse som nu ytterst utgör ett hot mot demokratin pressas tillbaka.

Idag fredag är det exakt 100 år sedan kvinnlig rösträtt klubbades igenom i svensk riksdag. En seger de kvinnor som gick före och kämpade hårt för att vinna. Nu måste vi göra detsamma för de kvinnor som kommer efter oss. För våra systrar, våra döttrar och våra barnbarn. Jag själv kommer att gå och förtidsrösta i Stockholm på fredag. Häng gärna med! 

Tillsammans är vi starkare än dessa högerextrema krafter som vill rulla tillbaka utvecklingen.

Bara några exempel från dagens rapport som visar vad SD röstat för i EU-parlamentet:
-Begränsning av aborträtten och införandet av samvetsfrihet  så att barnmorskor ska kunna vägra att genomföra en abort.
– Avskaffa pappamånaderna i föräldraledigheten
 – Införa vårdnadsbidrag som leder till att kvinnor i högre grad blir hemma istället för att jobba

Jag ägna varje vaken timme fram till söndag för socialdemokratisk valseger. Så mycket står på spel. Vi måste se till att inte en enda sosse ligger hemma på soffan på söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.