Lyckad debut i VM i fotboll

Lyckad debut i VM i fotboll. Det gjorde Madelen Janogy i det Svenska Landslaget i VM i fotboll för damer. Man kan säga att det går knappast att hinna göra så mycket mer under de drygt 10 minuter hon fick spela. Hon kom in i slutet efter att matchen först fick avbrytas ett tag när det ösregnade och att åskan slagit ner. Jonogy spelar till vardags hos svenska mästarna i Piteå. Hon spelade fram till det svenska första målet och inte så mycket senare slog hon i spiken för Chile genom att göra 2-0 efter en fenomenal dribbling in mot mål och dunkade in målet.

Jag tycker att Sverige var det bättre laget och hade mycket boll och många lägen men man lyckades inte få bollen i mål och orsaken var framför allt att Chiles målvakt var mycket bra. Ska man slåss om VM medaljerna i fortsättningen så måste målskyttet bli betydligt bättre. Visserligen måste man ge beröm Chile för deras försvarsspel som var bra. Så här beskriver Omni Madelen Janogys insats.

? SVERIGES VM-RESA Anfallaren Madelen Janogy har bara gjort ett fåtal landskamper – men gjorde ett succéinhopp i gårdagens VM-premiär mot Chile. Och nu är frågan om förbundskaptenen Peter Gerhardsson kan hålla henne utanför startelvan.

– Hon har visat att hon är en spelare som har avgörande kvaliteter, säger han till TT.
Rosengårds sportchef och förre landslagsstjärnan Therese Sjögran skriver på Twitter att Madelen Janogy ”måste få starta nästa!” och själv känner Janogy att hon närmar sig en startplats.
– Men sen handlar det om att prestera, det är sjukt tuff konkurrens. Självklart vill jag starta, säger hon till Fotbollskanalen. Slut citat Omni ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>