Låt oss slippa oljeberoendet

Låt oss slippa oljeberoendet. Efter det som händer nu i mellanöstern och attentat mot fartyg som transporterar olja visar det att världen måste bort från oljeberoende så fort som möjligt. Direkt efter attentaten eller kanske man rent utav ska kalla det ett krig. Det här attentatet skedde i Oman bukten och som på en given signal steg oljepriset. Som ett brev på posten skyller USA på Iran för då kan de starta ett krig mot Iran som självklart har skickat dit örlogsfartyg. Varför ?

Det finns stater som blivit rika på oljan och som gärna köper vapen av USA. Det var även en av Trumps första åtgärder när han blev president. Det har även hänt attentat bara för någon månad sedan och även då la USA skulden på Iran. Kanske var det sant men inget är bevisat och Iran nekar. Vem kan man lite på i det här området för det finns grupper som har stöd från olika håll. Det finns även oroligheter i Jemen där det finns olika grupper som har olika stöd. Det finns även oroligheter i Venezuela som har en olja som säljs. Tittar man på områdena som jag nämnt finns det väl ingen som tror att det under överskådlig tid blir fred i mellanöstern. Inte så länge USA tjänar så enorma pengar på vapenexport. Vi måste bort från oljeberoendet så fort det hår och vi behöver inte vänta på andra länder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>