Det finns ombud hos liberalerna som röstar som man vill.

Det finns ombud hos liberalerna som röstar som man ska. Det är ju ombuden som är valda till landsmötet som säger att de tänker rösta på Ullenhag. Jag tycker de gör helt rätt som röstar på vem de vill trots att deras partidistrikt sagt i den rådgivande omröstningen att distriktet föredrar Sabuni. För det första är det en rådgivande omröstning man haft men av spadarna framför det hur tydligt som helst att det är de valda ombuden som bestämmer.

Jag tycker det är märkligt att ett parti har rådgivande omröstningar för man har en valberedning som förbereder valet. Det är en lek som man gjort och som bara kommer att splittra partiet mer än det gjort. Det framgår även att Moderaterna vill se Sabuni för hon ligger väl nämnare i politiken. Egentligen tror jag det varit bra för oss då jag tror att det inneburit att de ramlar ur riksdagen vid nästa val? Så beskrevs detta i text Tv.

L-ombud: Vi röstar för Ullenhag

Nyamko Sabuni vann de flesta medlemsomröstningarna inför Liberalernas partiledarval nästa vecka, men det är landsmötet som avgör den 28 juni.

Elva ombud går nu öppet ut med att de tänker rösta för Sabunis konkurrent Erik Ullenhag. De uttrycker också oro över de krav har höjts på att ombuden ska rösta som de egna distrikten.

Ombuden beslutar. Stadgarna går inte att feltolka”, skriver de i en debattartikel i Expressen där de hävdar att kraven urholkar interndemokratin. Tio av de elva representerar distrikt där medlemmarna röstat för Sabuni.

Slut citat Text TV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.