Olika faller ödes lott när namn publiceras

Olika faller ödes lott när namn publiceras. I Sverige sitter ASAP Rocky häktad sedan den 5 juli. Vi har även sett de filmer som togs från den så kallade misshandeln. Det enda är att utredningen tar så lång tid och jag förstår att han häktats för att han inte skulle sticka hem till USA. Här följer man svensk lag men omedelbart publicerade man namnet på honom. Det skiljer mycket när man publicerar namn.

En svensk skådespelare som stått på många större scener i USA för att haft sex med en minderårig flicka. Han kan dömas till ett mycket hårt straff uppemot 15 års fängelse. Han har via sociala medier kommit i kontakt med flicka som var 16 år och haft sex med henne. Hans namn har inte namngetts i tidningarna medan däremot han som är under förundersökning om misshandel.
Tidigare var det även en TV profil och anhölls för att ha sökt kontakt med en minderårig grabb och även frigavs mot borgen men om han blev dömd vet jag inte men inte heller där namngavs personen.

Däremot namngavs jag då jag kommenterat Igor Jonssons blogg och anmäldes för hets mot folkgrupp. I VK journalistik hade jag hetsat mot folkgrupp trots att VK borde ha vetat att det efter deras regler är den som publicerat som är ansvarig och åklagaren lade ned förundersökningen och sa ungefär så här att jag hade inte gjort något brottsligt. Jag tror inte ens man skrev att undersökningen blev nedlagd. Vår stadsdirektör namngavs också när han hade kört för fort på Haga där det var 40km. Jag konstaterar också att vissa blir beskyllda gör brott medan andras namn som de två jag nämnde är och var under utredning om brott. Man behandlas inte lika inför media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.