Första riktigt gråa vardagen och Björklöven

Första riktigt gråa vardagen och Björklöven. Att den är grå råder det inget tvivel och att det känns som att sitta på hästryggen när jag gjorde lumpen. Dis och dimma lite regn då och då men inte alltför kallt. Har varit upp till potatislandet för ett se hur skörden blir och det ser ni i kastrullen på bilden och till middag blir det då färskpären  och stekt fläsk från Nylen och Hugosson. Pären  och fläsket lokalt producerat. Vi handlar bara lokalproducerat om det finns men aldrig kött från länder där man ger djuren antibiotika och sallader gör vi själva.

Det var torrt som fasen trots att det kommit 17 mm sedan jag var hit för en vecka sedan. Höstligt är att de svarta vinbären är som allra bäst men jag får inte så mycket då jag gallrade hårt i vinbärsbusken och det gjorde jag även på de röda vinbären. Tittade till ett ställe där det växer hallon och även där såg det bra ut och smakade gott trots torkan. Det är nog inte många mm utom de 17 som vi har fått nu sedan juli månad.

Sjön är för låg runt 30 cm men de bär Trafikverket ansvar för då de bytte trumma i öster och då blev de så att man sänkte vattennivån i sjön och därmed grundvattnet och hur man fick tillstånd till det begriper jag inte. Grundvattnet sjunker och förra året sinade vår kallkälla. Jag tror att den utdikning som Trafikverket gör sänker våra grundvatten nivåer. Här måste staten vara vaken just för att rädda grundvattennivåerna.

I övrigt gillar jag hösten och snart börjar man i byarna ha möten om älgjakten. Jag tror fortfarande att det finns björnar här i Långvattnet för i många år har den skitit på min väg upp till pärlandet  och i fjol hade den gjort sina behov på min stig upp till vår kallkälla som i fjol sinade helt och toan fick i stället sjövatten. Jag tycker om hösten då det blir mycket mörkare speciellt om det på kvällen är minst +15 grader. Sjön har även i år för lågt vattenstånd så det är svårt att landa båten där den brukar ha varit sedan pappa byggde huset i början på 40 talet. Jag ägnar en del tid till att slå vassen och då blir det mera ombyte på vattnet. I vilket fall som helst är sommaren slut och egentligen kan man inte göra så mycket åt väderleken förutom att sortera soporna rätt och även ta ansvar när man handlar oavsett vad vi köper. Ett sunt beteende för oss människor tror jag är det viktigaste om jordklotet ska överleva. Jag litar på regeringen i Umeå kommun att de tar sitt ansvar när man fattar beslut.

Trevlig höst på er alla och snart börjar ishockeyn och jag funderar på varför en del agerat som man gör i Björklöven speciellt nu när man fått en riktig sportchef och jag hoppas man inte väljer om den person till styrelserna som sett till att Fredrik Grönberg blev sportchef en andra gång och och fick kicken för andra gången. Han hade om man följt ishockeyn inga helst några meriter för ett sånt jobb. Hans jobb innebar att man var tvungen att få fram nytt kapital och orsaken var en misslyckad fjolårssäsong. Lita på att jag blev förvånad och förbannad när det hände och jag trodde inte ett dugg på den trupp han satte på isen. Vad var det jag sa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.