Löven föll ihop som ett korthus

Löven föll ihop som ett korthus. Så löd faktiskt rubriken i bilagan VK torsdag om Björklövens match mot MoDo. Men de orden nämndes aldrig i artikeln inne i tidningen. Jag har aldrig förstått varför rubriksättarna tar i och skriver något som inte finns i artikeln om själva matchen. Vad får man få ut om man läser referatet från matchen.

Inte mer än att Löven vann första perioden med 2-0, förlorade skotten med 9-8 och att Fagervall var nöjd med inledningen av matchen. Andra perioden ser illa ut då man släpper in 3 mål och 2 i sista. Det är fel som VK skrev i matchfakta där alla MoDo,s mål gjordes i 3:e perioden men ser man på tiderna ser man att de två sista målen gjordes i 3:e. Fagervall är inte heller nöjd med de två sista perioderna och sa Vi gör inte det vi ska göra framför allt inte i egen zon. Där blir det lite fel fokus i matchen för vår del. Och då blir MoDo lite bättre än oss

Nu finns det tid för att slipa på detaljerna och rätta till felen. Minns jag rätt så har man MoDo hemma redan i andra matchen och då blir det säkert fullsatt i A3 Arena. Bevare oss för en likadan start som förra säsongen för då satt ett dåligt spel kvar i hela säsongen. Domare var Schilken och Jimmy Andersson och det var mycket utvisningar främst i 1:a perioden men Löven drog också på sig ett matchstraff i 2:a perioden då Deilerts tackling på Rosdahl gav ett sånt straff. Björklöven missade även en del bra chanser enligt referatet och det bådar illa om man faller in i samma trall med missar som i fjol. Det mest märkliga var tycker jag att det var enbart drygt tusen personer som såg matchen. Jag är säker på att om matchen gått här i Umeå har det nog varit minst tre tusen åskådare.