Äntligen drar ishockeysäsongen igång

Äntligen drar ishockeysäsongen igång. På lördag startar nämligen SHL och nästa fredag börjar allsvenskan. Skellefteå AIK börjar på lördag hemma mot nykomlingen Oskarshamn. Nu kan jag inte alla nya spelare varken i Oskarshamn eller Skellefteå men jag är säker på att Skellefteå kommer att vinna. Den andra nykomlingen Leksand har Malmö hemma och jag hoppas att Leksand vinner. Jag tror att Svenska mästare kommer att bli Färjestad.

När det så gäller Allsvenskan så börjar Björklöven nästa fredag borta mot Karlskrona och hoppas att Björklöven vinner den matchen så de får lite råg i ryggen inför nästa match måndag därpå som är hemma mot MoDo. Förhoppningsvis kan det bli seger även där om man spelar som man ska och inte drar på sig för många utvisningar.

Björklöven måste få en bättre start än förra säsongen då man blev utspelad av MoDo när de var hit på besök i början av säsongen och efter den förlusten blev det aldrig riktigt bra. Jag hoppas och kräver att man ska hamna i de första kvalen när de börjar på vårkanten. Jag tippar att seriesegern kommer att stå mellan AIK och Mora. Men det är trevligt att ishockeyn kommer igång för den är bättre att titta på än fotbollen. Vi får se om fyra domarssystemet håller även om jag har svår att tro det. Men på A3 arena har jag min plats så där sitter jag måndag om en och halv vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.