Apotekstjänst klarar inte av sina åtaganden och fel gör regionerna

Apotekstjänst klarar inte av sina åtaganden. Det som kommit fram är att de fem regioner som gjort upphandlingen har blivit utan de material som de beställt och fått ställa in bland annat operationer. När man googlar kommer följande upp.
29 sep. 2019 · Apotekstjänst är den moderna apoteksaktören som erbjuder såväl effektiv logistik som förutsättningar för god läkemedelsanvändning.
Falsk marknadsföring tycker jag det ser ut som. Så där är det inte för de klarar inte av den uppgift de fick efter upphandling.

Företaget fick jobben att försörja de fem regionerna den 1 oktober. Så det är inte så länge sedan. De material dom fattas och redovisas i media tycker man det borde vara lätt att få fram som tex gummihandskar. Det här företaget verkar man har haft problem även tidigare. Jag tycker att det är märkligt när företag lämnar och får anbud inte klarar av att leverera. Inställda operation som blivit kostar stora pengar för sjukvården och därmed skattebetalarna. Nu blir det hoppas jag skadestånd om bolaget har en ekonomi. De som tar på sig jobb åt offentlig sektor måste kollas upp bättre för det är inte bara priset som bör gälla. Jag tror dessutom de haft god til på sig efter att anbudet tagits. Det här är en skam för Apotekstjänst.

Regionerna bryter mot hälso- och sjukvårdslagen genom att inte ha tillräckliga materialllager. Det är beredskapsmyndigheten MSB:s bedömning av vårdkaoset i Mellansverige med stabsläge vid fyra regioner och inställda operationer i Uppsala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>