I Malmö skjuts det inte för lite

I Malmö skjuts det inte för lite. Det är mycket illa det som hänt i Malmö där en person sköts ihjäl och en allvarligt skadats, två kompisar om jag läst rätt i media. Polisen har då gett en klar bild av händelsen och att den som mördats och även den andra unga pojken var känd av polisen. De var springpojkar åt de äldre när det gäller narkotikaleveranser. Nu sätter polisen en extra resurser för att få slut på kriget om knarkmarknaden i Malmö. De ska nu även gå hårt åt gatulangning, det tycker jag är utmärkt.

Man kan inte tolka polisen på annat sätt att skjutningarna är ett krig om vem eller vilka som ska kontrollera och göra pengar på knarkmarknaden. Den uppgiften ligger säker inte på grabbar som säljer droger på gatan. Jag har alltid tyckt att man ska öka kampen mot knarket som ställer till ett helvete för så många. Det kan inte vara någon höjdare om man ser hur barnen dras in i knarkträsket. Det behövs också kraftiga insatser på det förbyggande arbetet inom kommunen.

Jag tror att det gäller att se till att unga har något att sysselsätta sig med. Det förebyggande arbetet har alltid varit en hjärtefrågan för oss Socialdemokrater. Vi och jag tror att poliser och längre straff inte är den enda vägens politik som moderaterna tycker. Västerbotten har den lägsta brottsligheten av länet och mycket beror på att vi har gjort något åt att de unga ska ha något att göra. Umeå har lägst brottslighet av de större kommunerna. Vi har satsat mycket på idrott och kultur. Har i alla fall varit en kommun som har flest konstgräs per capita och gott om hallar för innebandy. Polisen håller med att det förebyggande arbetet vi gjort har gett låg brottslighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>