Snöröjningen diskriminerar äldre

Snöröjningen diskriminerar äldre. Jag finner inget annat när man ser hur man skottar trottoarer efter Axtorpsvägen. Vi bor i seniorhusen om vi ska åka buss ned till stan eller promenera ska börja med att hå i djupsnön. Ska man till busshållplatsen som ligger på norra sidan får man inte gå över gatan utan ner till övergångsstället med signalkorsning vid korsningen till Nydalavägen.

Då ska du gå efter den trottoar som är oplogad och över på norra sidan och den är plogad. Har du rullator tvingas du gå på gatan eller rakt över till den trafikerade Nydalavägen. Det är svårt och ett övergångsställe tycker vi har varit bäst rakt över gatan. Samma problem om du kommer med 2:as buss fråga Ersboda.

Det är inte bättre om du kommer 2ans buss söderifrån och ska stiga av vid busshållplatsen Fridhem då kan du inte gå från hållplatsen till Seniorhusen om du har rullator eller är dålig på att gå. Då måste du gå efter gatan för trottoaren är oplogad och du tar dig inte över plogkanten och till gång och cykelvägen som är plogad på norra sidan. Då ska du ha gått samma väg ner till signalkorsningen men ingen plogning finns på södra sidan.

Du måste gå i en trampad sig på södra sidan men har du rullator har du ingen möjlighet. Du har samma problem om du ska med 2:ans buss till Ersboda. Visst fattar jag att man måste minska kostnaderna men om du helt stänger ute de äldre som bor i seniorhusen då diskriminerar man äldre. Nu vet jag inte vart eleverna som ska gå ner till Maja Beskovskolan. Jag vet inte vad jag ska kalla plogningen som inte fungerar eller inte finns. Jag kan inte tänka mig att det begriper vad det handlar om trots att det fördes diskussion förra vintern. Jag skäms över gatukontoret och plogningen. Jag tycker detta är ett vansinne som man löst med en placering av övergångsstället mitt emot Seniorhusen. Nog tog jag exemplet för de som åker buss men självklart är det samma problem för alla.

4 kommentarer

 1. Petter

  Och på landsbygden har trafikverket slutat ploga vissa vägar så äldre sitter insnöade om inte privata aktörer tar vid. Vi tvingas i i urbanisering ,landsbygden ska utarmas till varje pris. Det finns ju även tendenser att storstadsregionerna vill suga ut norrland. Stämmer vi inte i bäcken och kräver att hela landet ska leva flyttas regeringens fokus enbart på storstadsregionerna som redan idag dränerar övriga landet.

   • Petter

    Som trafikverket plogat tidigare, men med den stress de sätter på inhyrda entreprenörer att hålla ett tidsschema kör de inte dessa vägar längre på grund av de stora viten transportstyrelsen utfärdar vid försening. Dessa vägar har tidigare plogats. Idag kan det vara oplogat om utryckningsfordon måste ut .

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Min blogg handlade om snöröjningen inom Imeå kommun. Jag svarar eller kommenterar inte att än det min blogg handlar om. Kan brukar i regel kasta dessa direkt i papperskorgen och det kommet jag att göra med dina kommentarer i framtiden om du inte håller dig till ämnet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>