Det som byggs inom Stockholm blir dyrare

Det som byggs inom Stockholm blir dyrare. Nu har vi just tagit del av hur det blir med nya Karolinska och dess oerhörda kostnad och fördyringar, samtidigt blir en tunnelbanelinje 9 miljarder dyrare. 9 miljarder dyrare låter fruktansvärt mycket pengar dyrare. Där har man börjat redan innan alla tillstånd var klara och det överklagades. Men vet inte om den är färdig behandlad nu. S nya regionråd i opposition Aida Hadzialic (S)ser rött när hon får reda på hur det ligger till och Omni har skrivit så här om detta

”NYA TUNNELBANELINJEN I STOCKHOLM
Beskedet att tunnelbaneutbyggnaden i Stockholm blir nio miljarder dyrare än planerat får oppositionsborgarrådet Aida Hadzialic (S) att se rött.

Hadzialic säger till DI att hon inte fick se rapporten innan den presenterades i dag och tycker att det är anmärkningsvärt  att Moderaterna undanhöll den.
 Man pratar om en nationell kriskommission men jag hade nog börjat med en regional kriskommission med tanke på att stockholmsmoderaterna misslyckas med Stockholms ekonomi igen, säger hon till tidningen. Slut citat Omni.

2 kommentarer

  1. Krister

    Visst är det illa när byggnationer blir dyrare än beräknat.
    Lite märkligt bara att du så snabbt plockar upp tunnelbanans fördyring som just nu beräknas till 40%, samtidigt som du totalt verkar ha missat att Lundabron här Umeå (hittills) blivit närmare 170% dyrare än beräknat. Skulle vara intressant att se varför du glömt att kommenterar detta? Kan det är vara så att du saknar modet att kritisera en socialistiskt styrd kommun?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>