Vad sysslar Facebook med

Vad sysslar Facebook med. Det är en fråga som bör få svar och konsekvenser för dem själva. Vad blir jag då upprörd för. Ni tror inte det är sant när jag säger att de ratade en kvinnohistorisk annons. Det var länsmuseet i Stockholms län som ville marknadsföra sig.

Facebook ratade en kvinnohistorisk annons som skulle lyfta fram historiska porträtt av kvinnor som haft en undanskymd roll i den svenska historiebeskrivningen. När man skulle marknadsföra utställningen blev det stopp på Facebook för att det var för grovt språk. Lenita Gärde som är museets kommunikatör som då riktade en skarp kritik mot Facebook. Hon sa att det är orden feminism, jämställdhet, och kvinnohistoria som de hade hakat upp sig på.

Det är för djävligt om man ska vara riktigt ärlig. Facebook som släpper igen hur mycket rasism och främlingsfientlighet som helst. Det här visar att man inte ska annonsera där om det handlar om feminism, jämställdhet och kvinnohistoria. Då är Facebook en sajt enbart för högerpopulism och främlingsfientlighet för att bara ta två exempel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>