Vinterstudion idag söndag

Vinterstudion idag söndag. Den första tävlingen var 10 km damer jaktstart. Det var egentligen en given segrare på förhand. Den tidigare doping avstängde Therese Johaug som ledde med över en minut vann hur enkelt som helst. Hon var även snabbast idag. Frida Karlsson gjorde idag ett bättre lopp och öppnade starkt men tröttnade lite på det andra varvet men blev 8. Två blev Heidi Weng som var 1.11,3 sekunder efter och Astrid Jacobsen blev trea. Mycket norsk men Sundling gjorde inget bra lopp och föll placeringsmässigt. Internationella Skidförbundet är en märklig sammanslutning då man i ett lopp vinner två lopp. Idag blev Johaug dubbel vinnare då hon vann jaktstarten och hade bästa tid. Det verkar som om det är gjort för de norska åkarna

Det blev flera svenskor bland de 20 bästa. Tidigare har Sverige haft dåliga skidor. Inför säsongen blir stopp med en del vallor. Internationella skidförbundet, FIS, beslutade på tidigare att förbjuda alla vallor med fluor från och med säsongen 2020/2021. Beslutet gäller inte bara så kallat C8-fluor utan alla typer av fluor. Då gäller det att ha de som kan valla. Förbudet är av miljöskäl.

Herrarnas lopp vanns av Norsken Klaebo efter att ha hunnits upp av Niskanen och Iversen men i spurten var han som vanligt överlägsen och vann före Iversen. När de hann upp honom hade han taktiken klar och det blev även som han hade tänkt. Sedan blev det gott om norrmän. Bäste svensk blev Halvardsson på 8:e plats men långt efter. Tyvärr ser det dåligt ut på herrsidan för vi har inga som kan slåss om medaljerna eller topp 3. Man har nog inte satsat tillräckligt på de yngre åkarna som kan utmana norrmännen och Niskanen. Jag tycker det är märkligt att det inte gått att få fram några nya manliga toppåkare.

Igår fick vi njuta av skidskyttarna där Öberg och Samuelsson som vann den stafett som avgjordes där stafettlaget var 2 personer. Stafettlaget men 4 åkare där blev det tredjeplats. I går var det besvärligt på skjutbanan med ojämn blåst. Det var det även i dag om
man tittar på hur många som bommar. Som vanligt går det bra för Boe och båda av bröderna i topp. Det var ändå några som överraskade genom att skjuta fullt. Sverige har dock ingen riktigt bra dag och skyttet var långt ifrån bra. Segern gick idag till Johannes Boe som vann hur många lopp som helst trots att han idag hade en bom. Nu har jag inte tid att se hur det går för damerna. Det är nog dom så får rädda den svenska ära hemma i Östersund. Det skulle inte vara fel om Umeå hade ett skidskytte stadion. När jag lägger ut bloggen är inte resultatet klart för herrarna en liten reservation för resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>