Brasiliens president kallar Greta för ungdjävel

Brasiliens president kallar Greta för ungdjävel. Det är bara högerpartister som gör på detta sätt. Den Greta han kallar så är Greta Thunberg. Jag har även läst på Facebook svenska moderater uttryckt sig nedlåtande om henne. Självklart beror de på att hon insett att jordklotet är hotat fortare än man tror. Ni får läsa vad Omni skrev om detta och det beteende presidenten sa. Han är en president som är klimatförnekare och agerar inte emot de som eldar upp och skövlar regnskogen. Han är ytterligare en av de nya extrema högerledare som kommit till makten på senare år. Han kan nog jämföras med Jimmy Åkessons åsikter. Här börjar Omnis artikel

”BOLSONAROS BRASILIEN
Brasiliens president Jair Bolsonaro kallar den svenska klimataktivisten Greta Thunberg för pirralha , ungefär ungjävel , sedan Thunberg fördömt morden på två personer ur Brasiliens urbefolkning som försökte stoppa regnskogsskövling, rapporterar flera medier. Thunberg twittrade i helgen att världens tystnad kring morden är skamlig .

 Det är imponerade att en en sådan ungjävel får utrymme i media, sa Bolsonaro när han i dag mötte journalister, enligt Sky News.
Thunberg svarade med att ändra presentationen av sig själv på Twitter till pirralha . Slut citat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.