Erdogan kan stänga USA bas med kärnvapen

Erdogan kan stänga USA bas med kärnvapen. Orsaken är ganska enkel och det är Donald Trumps ständiga hot om sanktioner. Det kommer inte att hälla i längden att han hotar andra länder med sanktioner om de inte gör som han vill. Det skulle verkligen svida i skinnet om Erdogan stängde basen som är bestyckad med Kärnvapen. Det borde vara på sin plats att medborgarna i många länder samlar ihop en aktion som skulle gå ut på att sluta köpa amerikanska varor när de inte ställer upp på att minska utsläppen som tar död på jorden. Så här skrev Omni om Erdogans tänkta åtgärd

”FOLKMORDET PÅ ARMENIER
Turkiet kan stänga militärbasen Incirlik i södra Turkiet som svar på USA:s hot om sanktioner. Det säger president Recep Tayyip Erdogan i en intervju med turkiska tv-kanalen A Haber på söndagen, rapporterar Reuters.

Militärbasen används av USA för att lagra omkring 50 kärnvapen och är strategiskt viktig för Nato, som Turkiet är en del av. Det rapporterar NRK.
Hotet kopplas också till USA:s senatsbeslut om att erkänna massmorden armenier, assyrier, syrianer, kaldéer och greker under det Osmanska väldet som folkmord.

Enligt Erdogan kan även radarstationen Kürecik stängas om det är nödvändigt .
 Om de hotar oss med att genomföra sanktioner så kommer vi såklart att slå tillbaka, säger Erdogan. Slut citat Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.