Kina är inte vana yttrandefriheten

Kina är inte vana yttrandefriheten. Jag det är lika självklart att i alla länder där kommunister styrt har det aldrig funnits någon yttrandefrihet. Det har aldrig heller funnits i stater som haft extremhögern som styre. Det finns det bevis på även idag då länder som fått högerstyre som har samma bas som SD i sin politiska uppfattning. Det är på samma sätt som när både Mussolina och Hitler kom till makten och i Tyskland blev det nazister och i Italien blev det fascister och i alla länder där kommunisterna styrt har det aldrig funnits yttrandefrihet.

Nu har det kommit information att Kinas ambassad försökt påverka svenska mediers publiceringar. Jag är inte alls förvånad samtidigt som jag är förvånad över att det är en nyhet. Då har våra svenska media blundat hur kommunister jobbar och har jobbat i alla tider. Omni har på ett kortfattat sätt visat på detta i en artikel som de publicerat idag. Säga vad man vill men det är klart att det går att bevisa hur Kina arbetar. Så här skriver Omni om detta och det kommer nu här.

”SVERIGES RELATION MED KINA Uppgifterna om att den kinesiska ambassaden försökt påverka svenska mediers publiceringar gör att utrikesminister Ann Linde (S) kommer att kalla till sig Kinas ambassadör i Sverige, Gui Congyou, rapporterar SVT.
 I Sverige råder yttrandefrihet och det som Kinas ambassadör nu gör är väldigt allvarligt, säger Linde till SVT.

Hon påpekar att UD flera gånger påtalat att yttrandefriheten är grundlagsskyddad i Sverige. Enligt en enkät som SVT gjort har den kinesiska ambassaden försökt påverka bland annat SR, SVT, SvD och Expressen. Under fredagen publicerade ambassaden kritik mot den svenska medierapporteringen på sin hemsida och kallade den för frekventa illasinnade attacker  mot det kinesiska kommunistpartiet. Slut citat

Intressant tycker jag att det är intressant att en ambassad tycker att attacken är riktad mot det kinesiska kommunistpartiet. Nog är det ett bevis att man inte skiljer på partiet och den kinesiska nationen. Det är så det visar på hur kommunisterna anser att det är partiet och inte staten Kina som drabbats av media.

Vi måste även komma ihåg att det är så de yttersta högerpartierna det vill säga kollegorna till SD beter sig när det kommer till hur landet ska styras. SD vänner beter sig på samma sätt och då är det bara pressen man angriper utan även statliga intentioner liksom domstolarnas oberoende och även andra samhällsfunktioner. De använder även hot mot personer som inte delar deras uppfattning om samhället där jag själv blivit utsatt vid olika tillfällen och kommer säkert att få olika former av hot även denna gång. Jag tycker bara att det är underligt att inte VK kan eller törs stänga av de personerna från att kunna kommentera bland annat min blogg. Jag som alltid trott att liberaler har tagit aktivt avstånd från de som sysslar med hot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.